"Pat nespēju runāt..." Merzļikins atklāti par cīņu ar Kivlenieka nāves izraisīto emocionālo traumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas noslēguma intervijā pastāstīja par psihotraumu, ko atstājusi Matīsa Edmunda Kivlenieka nāve.

Aizvadītā gada 4. jūlijā traģiskā pirotehnikas negadījumā dzīvību zaudēja latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks. Viens no jaunā vārtu vīra tuvākajiem draugiem bija viņa amata brālis un tautietis Elvis Merzļikins.

"Blue Jackets" pirmais numurs bija klāt, kad Kivlenieks zaudēja dzīvību traģiskajā pirotehnikas incidentā, kā arī centās savam draugam viņa dzīves pēdējos mirkļos palīdzēt.

Merzļikins neslēpa, ka vasarā piedzīvotais atstājis dziļas psiholoģiskas rētas un vēl sezonas pirmajā mačā viņš nav bijis gatavs doties uz ledus.

"Būšu godīgs. Man nebija laika sagatavoties pirmajai spēlei. Mēs visi zinām, kas ar viņu [Kivlenieku] notika. Kad es dzirdēju lielgabalu, mana sirds... Es nekad dzīvē nebiju dzirdējis pukstam manu sirdi. Tas bija ļoti dīvaini," atcerējās Merzļikins.

Lielgabals, kuru pieminēja Merzļikins, ir "Blue Jackets" mājas spēļu tradīcija. Pirms mača un pēc katra "Blue Jackets" vārtu guvuma tiek izšauts no lielgabala.

"Pat brīžos, kad bijām iemetuši vārtus, es aizvēru acis un sagatavojos [lielgabala šāvienam]. Tā vienkārši bija trauma, kas pēcāk pazuda. Tagad, kad dzirdu lielgabalu, esmu priecīgs. Bet sezonas sākumā bija citādāk," sacīja vārtsargs.

Merzļikins, kā jau minēts, bija ļoti tuvs Kivlenieka draugs, un abi vārtsargi bieži kopā svinēja svētkus. Izņēmums nebija arī Ziemassvētki. Merzļikins nenoliedza, ka, tuvojoties ziemas saulgriežīem, viņš nav spējis saņemties psiholoģiski.

"Būšu atklāts. Bija vairākas spēles, kurās izgāju laukumā un man bija vienalga. Es spēlēju hokeju, pretinieki nāca man virsū, bet es tobrīd domāju: "Pagājušogad viņš vēl bija šeit, bet šogad pie mana galda būs tukša vieta." Bija smagi," atcerējās vārtsargs.

"Blue Jackets" bija jāaizvada mačs arī Vecgada vakarā, un Merzļikins zināja, ka visur apkārt tiks šauta pirotehnika. Tāpēc viņš palūdza vārtsargu trenerim Menijam Legasam brīvdienu. Vārtsargu treneris panāca, ka Merzļikinam laukumā nav jādodas... vismaz ne spēles sākumā. Diemžēl latviešu hokejistam bija jāstājas vārtos, jo viņa aizvietotājs Daņiils Tarasovs jau mača sākumā iedzīvojās savainojumā, kas nozīmēja, ka laukumā bija jādodas Merzļikinam.

"Zināju, ka šajā mačā nevarēšu spēlēt, jo tajā dienā tiks šauta pirotehnika. Ja es dzirdētu pirotehniku, būtu problēma. Atceros, ka aizgāju pie Menija un vienkārši sāku raudāt. Es pat nespēju runāt," sacīja hokejists.

"Menijs man daudz palīdzēja. Allaž ir jauki, ka ar kādu kopā vari paraudāt un apskauties. Tas apskāviens palīdz. Ir ļoti svarīgi, ka man ir tik labs draugs kā Menijs," nobeigumā noteica vārtu vīrs.

Merzļikins šajā sezonā pilnībā pārņēma "Blue Jackets" pirmā vārtsarga lomu un vidēji mačā atzīmējās ar 90,7% atvairītu metienu, kā arī 3,22 zaudētām ripām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu