"airBaltic" atvērusi bāzi Somijas pilsētā Tamperē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"airBaltic" lidmašīna.
"airBaltic" lidmašīna. Foto: Shutterstock

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" atvērusi bāzi Somijas pilsētā Tamperē, informē aviokompānija.

"airBaltic" no Tamperes veiks lidojumus uz septiņiem galamērķiem.

Tostarp no Tamperes, papildu jau esošajiem reisiem uz Rīgu, no maija aviokompānija nodrošinās tiešos lidojumus arī uz Oslo Norvēģijā, Kopenhāgenu Dānijā, Frankfurti un Minheni Vācijā, Malagu Spānijā un Rodas salu Grieķijā. Savukārt no 2022. gada jūnija "airBaltic" veiks tiešos lidojumus no Tamperes arī uz Amsterdamu Nīderlandē.

Uzņēmuma izpilddirektors Martins Gauss pauž cerību, ka pasažieru pieprasījums pakāpeniski palielināsies, tāpēc ar laiku varētu sākt lidojumus uz papildu jauniem galamērķiem biznesa centros un uz atpūtas galamērķiem.

Somijas lidostu operatora "Finavia" Tamperes-Pirkkalas lidostas vadītāja un centrālo un austrumu Somijas lidostu viceprezidente Mari Nurminena atzīmē, ka bāzes atvēršana ir nozīmīgs pavērsiena punkts sadarbībā starp "Finavia" un "airBaltic". "Septiņi jauni maršruti sniedz plašu Eiropas pilsētu dažādību gan atpūtas, gan biznesa ceļotājiem no Tamperes-Pirkkalas apkaimes, un mēs par to esam ļoti priecīgi," viņa norāda.

Jau ziņots, ka "airBaltic" apgrozījums pagājušajā gadā bija 204,1 miljons eiro, kas ir par 41% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās par 49% un bija 135,7 miljoni eiro.

"airBaltic" 2021.gadā pārvadāja 1,628 miljonus pasažieru, kas ir par 21,4% vairāk nekā 2020.gadā.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu