"Kur es iešu, man nav citu māju..." Dziedātāju Maiju Lūsēnu met ārā no dzīvokļa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Leģendārā skatuves māksliniece Maija Lūsēna saņēmusi tiesu izpildītāja vēstuli, ka jāizvācas no mājvietas, kurā nodzīvojusi 21 gadu.

Slavenā estrādes dziedātāja Maija Lūsēna atzina, ka tagad pensijas gados piedzīvo prātam neaptveramas lietas. Viņu bez jebkādas kompensācijas un citas dzīvesvietas ierādīšanas ar tiesas spriedumu izliek no mākslinieku darbnīcas Rīgā, Nītaures ielā, kur Maija mīt jau 21 gadu.

"Es trīs naktis neesmu gulējusi, raudāju. 13. aprīlī pienāca tiesas izpildītāja paziņojums, ka man jāizvācas no dzīvokļa, kuram tālāk it kā jāpāriet Rīgas domes un nama iedzīvotāju pārziņā. Viņi jau droši vien to pārdos, veļu jau viņi te nežāvēs. Rīgas dome arī man neierāda vietu, uz kurieni pārcelties, tāpēc esmu neziņā, ko man tagad darīt," izplūstot asarās, stāsta Maija.

"Kur es iešu, man nav citu māju. Kad atnācu, te bija bomžu piekakāta smirdīga vieta…

Esmu šajā īpašumā ieguldījusi visus savus līdzekļus – pārdevu dzīvokli Sporta ielā, toreiz vēl aizņēmos naudu no ļoti turīga cilvēka, lai visu sakārtotu. Mājai jumtu divas reizes esmu mainījusi, bet mani tagad vienkārši ņem un met ārā, jo kādam, redz, ir sakārojies tikt pie mana īpašuma.

Man nav arī līdzekļu, lai es varētu kaut kur ātrumā kaut ko iegādāties.

Esmu pensijas vecumā. Man ir neliela pensija, un vēl es strādāju par vokālo pedagogu ar nelielu slodzi. Mani ienākumi ir tik lieli, ka varu iesniegt dokumentus, lai man piešķir maznodrošinātās statusu. Bet man atņem mājas," skaidro Maija. 

Dziedātāja jau 15 gadus cenšas pierādīt, ka viņa nav patvaļīgi ievākusies Nītaures ielas bēniņos, bet gan savulaik ar pašvaldības gādību tikusi pie īpašuma, kurš tolaik dēvēts par mākslinieku darbnīcu. Lieta skatīta dažādās tiesās, un lēmumi bijuši dažādi – vienreiz par labu Maijai, nākamajā reizē viņai par sliktu. Un tā vairākkārt.

Kā noskaidroja izdevums "Privātā Dzīve", dziedātāja 28. aprīlī no dzīvokļa gan vēl netika izlikta un izvākšanās tika pagarināta līdz 21. maijam. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu