Cukerberga padoms studentiem: Apgrozieties aprindās, kur iespējams satikt savus nākotnes priekšniekus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Marka Cukerberga padoms studentiem ir būt starp cilvēkiem, pie kuriem nākotnē vēlētos strādāt. Šī vienkāršā pieeja ir darba pieņemšanas vadlīnijās "Meta" uzņēmumā, vēsta "Insider".

"Ilgi un rūpīgi pārdomājiet, ar ko pavadāt laiku universitātē, jo no tā var būt atkarīga jūsu karjera," uzsvēra uzņēmuma "Meta" dibinātājs un miljardieris Marks Cukerbergs.

Februārī Cukerbergs runāja ar podkāsta vadītāju un MIT datorzinātnieku Leksu Fridmanu. Gandrīz divas stundas ilgās intervijas beigās viņam tika lūgts sniegt padomu, kā jauniešiem izveidot dzīvi, ar kuru viņi var lepoties, un kā izveidot kaut ko tādu, kas var atstāt lielu, pozitīvu ietekmi uz pasauli.

"Es vienmēr esmu ļoti koncentrējies uz cilvēkiem, un es domāju, ka vissvarīgākais lēmums, ko jūs, iespējams, pieņemsiet, ja studējat, ir tas, kādu cilvēku starpā uzturaties," teica Cukerbergs.

"Jo tu kļūsti līdzīgs cilvēkiem, ar kuriem pavadi laiku."

"Kad mēģini iztēloties vidi sev apkārt vai izvērtēt dažādas darba iespējas, pajautā sev, kas ir tie cilvēki, pie kuriem tu gribētu strādāt, pat ja viņi būtu tikai līdzgaitnieki vai kolēģi," teica Cukerbergs.

"Līdzīgi ir arī ar partnera izvēli," piebilda uzņēmuma vadītājs.

"Cilvēki kopumā ir pārāk objektīvi orientēti un, iespējams, nepietiekami koncentrējas uz sakariem un cilvēkiem, ar kuriem viņi būtībā veido attiecības," teica Cukerbergs.

Cukerbergs nodarbinot tikai tos cilvēkus, pie kuriem viņš pats vēlētos strādāt.

2004. gadā viņš kopā ar Hārvardas studentiem Dastinu Moskovicu, Eduardo Saverinu, Endrjū Makolumu un Krisu Hjūzu Cukerbergs dibināja "Facebook".

"Facebook", tagad "Meta", vērtība pārsniedz 500 miljardus ASV dolāru. Tā lietotnes, tostarp "Instagram" un "WhatsApp", katru dienu izmanto miljardiem lietotāju visā pasaulē.

Tomēr "Facebook" pastāvēšanas laikā ir bijuši arī pretrunīgi brīži, tostarp saistībā ar to, kā uzņēmums rīkojas ar datiem un kā apkaro dezinformāciju. Pēdējā laikā uzņēmums arī nespēj kontrolēt lietotnēs izplatīto naida runu.

"Es pieņemšu darbā kādu cilvēku tikai tad, ja pats sevi redzētu strādājam pie viņa," sacīja Cukerbergs.  

Tāpat viņš norādīja, ka tas ir noderīgs paņēmiens, kas palīdz līdzsvarot spiedienu, kas rodas, veidojot uzņēmumu, un vēlmi ātri attīstīties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu