Piedņestrā gatavojas evakuēt Krievijas virsnieku ģimenes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AFP/SCANPIX

Moldovas Piedņestras reģionā notiek gatavošanās evakuēt Krievijas karaspēka operatīvās grupas virsnieku ģimenes, otrdien, 3. maijā, vēsta Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštābs, norādot, ka situācija reģionā joprojām ir sarežģīta.

Ģenerālštābs ziņo, ka Piedņestras reģionā situācija saglabājas sarežģīta un ka Krievijas karaspēka operatīvās grupas apakšvienības atrodas pilnā kaujas gatavībā.

Jau ziņots, ka starptautiski neatzītās Piedņestras Moldāvu Republikas (PMR) galvaspilsētā Tiraspolē 25. aprīlī notika sprādzieni ēkā, kur atrodas PMR tā dēvētā Valsts drošības ministrijas un Krievijas Federālā drošības dienesta filiāles biroji. Dienu pēc tam netālu no Ukrainas robežas notika sprādzieni radio tornī, kas pārraida Krievijas stacijas.

Ukrainas izlūkdienests paziņoja, ka sprādzieni Tiraspolē bija Krievijas īstenotas provokācijas, lai uzkurinātu naidu pret ukraiņiem.

Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs iepriekš ziņoja, ka Krievija vēlas karā pret Ukrainu iesaistīt arī Piedņestras kaujiniekus, taču viņiem ir zema motivācija karot.

Lielākoties krievvalodīgo apdzīvotais Piedņestras reģions atšķēlās no Moldovas 1990.gadā, lielai daļai iedzīvotāju bažījoties, ka Moldova varētu apvienoties ar kaimiņvalsti Rumāniju, jo abas valstis etniski un lingvistiski pārstāv vienu tautu. Taču pašpasludinātā republika netika oficiāli atzīta. Bruņotais konflikts, kas izcēlās pēc neatkarības pasludināšanas, beidzās tikai pēc Krievijas karaspēka iejaukšanās. Krievijas karavīri joprojām uzturas Piedņestras apgabalā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu