FOTO ⟩ Rīgā notiek tradicionālais tautas tērpu gājiens

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tradicionālais tautas tērpu gājiens Rīgā.
Tradicionālais tautas tērpu gājiens Rīgā. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas Neatkarības atjaunošanas 32. gadadienā Kultūras un tautas mākslas centrs (KTMC) "Ritums" sadarbībā ar tautas tērpu centru "Senā klēts" un biedrību "Mans tautastērps" aicina uzvilkt tautas tērpu par godu Latvijai. Trešdien, 4. maijā, plkst.13 noritēja tradicionālais tautas tērpu gājiens, ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa, kā arī svētku koncerts Rātslaukumā.

Plkst.13 notika svētku atklāšana ar Rīgas mēra Mārtiņa Staķa (PP) uzrunu pilsētas iedzīvotājiem un viesiem. No Rātslaukuma pa Kaļķu ielu gājiens veda līdz Brīvības laukumam, kur plkst.14 notika svinīgā ziedu nolikšana.

Foto: Tradicionālais tautas tērpu gājiens

No plkst.15 Rātslaukumā notiek sadziedāšanās un sadejošanās ar postfolkloras grupu "Iļģi", Katrīnu Dimantu, postfolkloras grupu "Rikši" un folkloras kopu "Rīgas Danču klubs". Pasākumu vada Ēriks Zeps un Katrīna Dimanta, režisors - Mārtiņš Kagainis.

Tautas tērpu gājienu kopš 2016. gada rīko tautas tērpu centrs "Senā klēts", lai daudzinātu tautas tērpu daudzveidību un aicinātu to uzvilkt, svinot svētkus. Ar katru gadu interesentu skaits palielinājās, līdz 2019. gadā, sadarbībā ar KTMC "Ritums", pasākums 4. maijā notika Rātslaukumā ar dažādu folkloras kopu piedalīšanos un svētku gājiens vijās cauri Vecrīgai līdz Brīvības piemineklim, kur kopā ar Saeimas pārstāvjiem notika svinīgā ziedu nolikšana.

"Uzvelc tautas tērpu par godu Latvijai!" virtuāli aicina piedalīties visus, kas tālumā, publicējot savu bildi tautas tērpā ar tēmturi "#tautastērpugājiens2022".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu