VIDEO Kremļa propagandists draud Apvienotajai Karalistei un Īrijai ar kodoltriecienu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas propagandas izplatītājs Dmitrijs Kiseļovs.
Krievijas propagandas izplatītājs Dmitrijs Kiseļovs. Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas propagandas izplatītājs valsts televīzijas raidījumā draudēja Apvienotajai Karalistei un Īrijai ar iznīcinošu kodoltriecienu, vēsta medijs "Insider". 

Krievijas dezinformators valsts televīzijas raidījumā demonstrēja kodoltrieciena simulāciju, kas iznīcinātu Apvienoto Karalisti un Īriju.

"Tikai viens starts, un Borisa un Anglijas vairs nav. Vienreiz par visām reizēm. Kāpēc spēlēties ar mums?" Dmitrijs Kiseļovs teica raidījumā svētdien, 1. maijā. Simulācijā kodoltrieciens tika raidīts no gaisa vai jūras.

"Kādēļ draudēt lielajai Krievijai ar ieročiem, kad jūs atrodaties tik mazā salā? Pietiktu ar vienu "Sarmat" raķeti, lai uz visiem laikiem to nogremdētu," sacīja Kiseļovs.

Vēl viens veids, kā "nogremdēt Angliju jūras dibenā", būtu izmantot Krievijas zemūdens dronu "Poseidon", piebilda vīrietis: "Viena kilometra dziļumā tas tuvojas mērķim ar ātrumu 200 kilometri stundā. Šo zemūdens dronu nevar apturēt. Kaujas galviņa uz tā ir līdz 100 megatonām."

Kiseļovs apgalvoja, ka "šīs kodoltermiskās torpēdas sprādziens" pie Apvienotās Karalistes krastiem izraisītu 500 metru augstu cunami: "Šādas ūdens brāzmas satur arī ārkārtīgi lielas starojuma devas."

Simulācijā tika parādīts zaļš "vilnis", attēlojot radioaktīvu materiālu, kas pārklāj Apvienotās Karalistes un Īrijas karti. "Viss, kas būs palicis pāri, tiks pārvērsts radioaktīvā tuksnesī."

Bijušais Apvienotās Karalistes vēstnieks Baltkrievijā Džons Everards Īrijas raidorganizācijai RTE norādīja, ka netic teiktajam, ka Krievijai ir ierocis, kas varētu iznīcināt Apvienoto Karalisti un Īriju.

"Es aicinu visus saglabāt mieru. Lūdzu, atcerieties, ka tā ir tikai televīzijas demonstrācija. Krieviem nav šī ieroča. Es vēlreiz atkārtošu - viņiem šī ieroča nav," Everards piebilda.

"Apollo" jau ziņoja, ka Krievijas televīzijas kanālā RT notika diskusija par kodolkaru, kas raisīja plašu ažiotāžu interneta lietotāju vidū. "Kādu dienu mēs visi nomirsim," sacīja RT galvenā redaktore Margarita Simonjana, savukārt televīzijas personība Vladimirs Solovjovs piebilda, ka "vismaz nonāksim paradīzē", vēsta medijs "Vice".

"Kodolkarš būtu OK, jo kādu dienu mēs visi nomirsim," tā televīzijas kanāla RT skatītājiem sacīja Simonjana.

Viņa raidījumā teica: "Vai nu mēs zaudējam Ukrainā, vai arī sākas Trešais pasaules karš. Es domāju, ka trešais pasaules karš ir reālāks, pazīstot mūs un mūsu līderi."

Simonjana norādīja, ka, viņasprāt, reālākais iznākums beigsies ar kodolkaru. "No vienas puses tas ir briesmīgi, bet no otras - kā ir, tā ir."

Tas atspoguļo pašreizējo Kremļa nostāju, ka Krievijas un NATO konflikts ir daudz plašāks, kas var novest pie Trešā pasaules kara.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu