"Real" ar pēdējo minūšu izglābšanos tiek pie ceļazīmes uz Čempionu līgas finālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Madrides "Real" futbolisti
Madrides "Real" futbolisti Foto: AFP/SCANPIX

Spānijas futbola klubs Madrides "Real" trešdien, 4. maijā, ar sasniedza UEFA Čempionu līgas finālu.

"Real" savā laukumā pamatlaikā ar 3:1 (0:0) bija pārāka pār Mančestras "City". Rezultāts divu maču summā bija neizšķirts 5:5 un cīņa turpinājās papildlaikā, kurā vārtus guva Karims Benzemā, nodrošinot "Real" uzvaru divu spēļu summā ar 6:5.

Pirmie vārti tika gūti spēles 73.minūtē, kad pēc Bernārdu Silvas piespēles Rijāds Marezs vienā pieskārienā izdarīja sitienu no asa leņķa, Tibo Kurtuā nespējot atvairīt bumbu. Divu maču summā Mančestras klubs nostiprināja vadību ar 5:3.

Pamatlaika pēdējā minūtē Benzemā pašaizliedzīgi noturēja bumbu spēlē un nolika to pa sitienam Rodrigo, kurš ar sitienu no tuvas distances panāca 1:1 jeb samazināja pretinieku pārsvaru summā. Rodrigo spēlē iesaistījās vien otrā puslaika vidū, kad nāca uz maiņu.

Madridieši turpināja uzbrukt un kompensācijas laika pirmajā minūtē pēc Marko Asensio centrējuma Rodrigo precīzi sita ar galvu - 5:5 divu spēļu summā.

Papildlaika ievadā soda laukumā tika nozīmēts Benzemā, kuram bija iespēja izpildīt 11 metru soda sitienu. Madridiešu uzbrukuma līderis bija nekļūdīgs un papildlaika piektajā minūtē divu maču summā panāca 6:5.

"Real" un "Liverpool" kontinenta prestižākā turnīra finālā tiksies trešo reizi 1981.gadā ar 1:0 uzvarēja liverpūlieši, bet pirms četriem gadiem ar 3:1 pārāki bija madridieši.

Salīdzinot ar pusfināla pirmo spēli, "Real" ierindā atgriezās Kazemīru, kurš laukuma vidusdaļā darbojās kopā ar Luku Modriču, Toni Krosu un Federiko Valverdi. Načo Fernandess aizsardzībā aizstāja traumēto Dāvidu Alabu, kamēr uzbrukuma galvgalī bez pārsteigumiem bija Benzemā.

Pēc nepilna mēneša pārtraukuma "City" sastāvā atgriezās aizsargs Kails Volkers. Uzbrukumā tika sūtīti Marezs, Fils Foudens un Gabriels Žezūss, kamēr pēc vienas spēles diskvalifikācijas laukumā atgriezās aizsargs Žuāu Kansēlu.

Pirmajā mačā "City" savā laukumā uzvarēja ar 4:3.

Jau ziņots, ka otrā pusfinālā "Liverpool" divu maču summā ar 5:2 uzvarēja "Villarreal".

Šīs sezonas fināls norisināsies 28.maijā Parīzē, lai gan sākotnēji tas bija ieplānots Sanktpēterburgā. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā UEFA atņēma Sanktpēterburgai tiesības uzņemt finālu.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā. Divas pirmās iekļuva nākamajā kārtā, trešā pārcēlās uz Eiropas līgas sacensībām, bet ceturtajai Eiropas kausu sezona bija beigusies.

2020./2021.gada sezonā līgas sacensību finālā Portugāles pilsētā Portu Londonas "Chelsea" ar 1:0 pārspēja Mančestras "City".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu