"Viņi uzvedas kā narkodīleri." UFC zvaigzne "bez cimdiem" sit organizācijas vadībai un Vaitam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tonijs Fergusons
Tonijs Fergusons Foto: AFP/SCANPIX

UFC veterāns Tonijs Fergusons allaž ir bijis fanu favorīts ne tikai sava skatītājiem draudzīgā cīņas stila, bet arī neparasto izteikumu dēļ. Pirms savas gaidāmās cīņas pret Maiklu Čendleru Fergusons sarunā ar medijiem atkal izcēlās ar vairākiem spilgtiem komentāriem.

Fergusons jau pirms savas iepriekšējās cīņas, kurā viņš tikās ar Benilu Dariušu, norādīja, ka nesen no "Bellator" organizācijas pārnākušais Maikls Čendlers izbauda "Deinas Vaita privilēģijas". Ar to pieredzes bagātais cīkstonis norādīja uz faktu, ka Čendlers jau savas UFC karjeras otrajā cīņā cīnījās par čempiona titulu.

Arī šoreiz Fergusons nekautrējās UFC un tās prezidentam Deinam Vaitam veltīt skarbākus vārdus. Amerikāņu cīkstonis, atbildot uz žurnālistu jautājumiem nevairījās kritizēt UFC attieksmi pret cīkstoņiem, kā arī apsolījās, ka vairāk savas domas izklāstīs tieši pēc cīņas.

Fergusons uzsvēra, ka viņam pret Čendleru personīgi nav antipātiju, tomēr fakts, ka bijušais "Bellator" čempions varējis apiet tik daudz pretendentu uz titulu, viņam ķēries pie sirds.

"Tāpēc arī nesniedzu intervijas. Tāpēc ilgu laiku turēju savu muti ciet. Daudzi cīkstoņi jau ilgu laiku klusē. Jums vajadzētu aprunāties ar citiem cīkstoņiem, pret kuriem [UFC] izturējies kā mēsliem. Es tāds neesmu vienīgais," sacīja Fergusons.

Pēdējā gada laikā arvien vairāk cīkstoņu sūdzas par pārlieku zemajām algām. Piemēram, daudzi cīņas dienā saņem 12 tūkstošus ASV dolāru par iziešanu oktagonā un vēl papildus 12 par uzvaru.

Tādi cīkstoņi kā Kamaru Usmans un Fransiss Nganū pēdējā laikā ir pauduši vēlmi doties boksa ringā, tādējādi tiekot pie kārotās algas dienas. Arī Fergusons pie bosa vērsies ar līdzīgu lūgumu.

"Es uzskatu, ka mums maksā pārāk maz. Prasīju Deinam atļauju boksēties. Viņš nepiekrita. Kāpēc? Gribu spēlēt beisbolu, gribu nodarboties ar citiem profesionālajiem sporta veidiem. Esmu atlēts. Bet te pretī ir šis čalis, kurš uzvedas kā narkodīleris un saka man, ka es neko nedrīkstu darīt. Es gribu nopelnīt naudu," sacīja Fergusons.

Arvien plašāka uzmanība tiek piesaistīta UFC piedāvātajiem līgumiem, kuri brīžiem var šķist beztermiņa. Protams, UFC līgumi noslēdzas pēc noteikta cīņu skaita, tomēr organizācijai ir 101 iespēja šos līgumus pagarināt bez cīkstoņa piekrišanas.

Savukārt gadījumos, kad organizāciju grasās pamest kāds augsta profila cīkstonis, viņam tiek piešķirta "atvadu dāvana" - ļoti neparocīgs vai pat neuzvarams cīkstonis pēdējā cīņā. Šeit kā piemēru var minēt vēl oficiālo Neita Diaza atvadu cīņu no UFC. Internetā nopludinātā informācija liecina, ka Diazs 2. jūlijā oktagonā izies pret Hamzatu Čimajevu. Protams, cīņas var uzvarēt ar vienu (veiksmīgu) sitienu, bet būsim reālisti...

Mazāk apspriests aspekts ir cīkstoņu veselības aprūpe. Arī šajā jautājumā Fergusons pamanījās izcelt "Deinas Vaita priekšrocības".

"Kad Kriss Vaidmens salauza kāju, viņu mājup aizveda ar privāto reisu. Es arī nespēju pastaigāt [pēc cīņas pret Dariušu], bet nesaņēmu līdzīgu attieksmi. Manuprāt, ir jāuzdod jautājumi par organizācijas attieksmi pret cīkstoņiem," norādīja cīkstonis, piebilstot, ka viņam pagaidu tituls tika atņemts neveiksmīga kritiena dēļ.

"Promotieri šeit... Viņi uzvedas kā narkodīleri. Viņi apkārt pamētā dažus dolārus un saka: "Nāc šeit, bērniņ." Un, ja tev nav dūšas pateikt nē, tevi šādi izmantos," piebilda Fergusons.

Neskatoties uz sašutumu par UFC vadības stilu, Fergusons norādīja, ka vēlas turpināt sadarbību ar organizāciju. Arī pats Deina Vaits ir izteicies, ka vēlēsies Fergusonu paturēt savā organizācijā.

Fergusons pēdējās trīs UFC cīņās (Džastins Geidži, Čārlzs Oliveira un Belils Dariušs) ir piedzīvojis zaudējumus, bet savas karjeras laikā viņš izcīnījis 26 uzvaras, piedzīvojot sešus zaudējumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu