Krievu UFC zvaigzne atklāj, kāpēc pēdējā cīņā izgāja bez Krievijas karoga

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pjotrs Jans
Pjotrs Jans Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas jaukto cīņas mākslu (MMA) zvaigzne Pjotrs Jans sarunā ar "Sport24" skaidrojis lēmumu nesenajā cīņā pret Aldžaminu Stērlingu oktagonā doties bez Krievijas karoga.

Jans 10. aprīlī pēc tiesnešu lēmuma atzina Aldžamina Stērlinga pārākumu, zaudējot pagaidu čempiona statusu. Cīkstonis uz cīņu oktagonā ieradās bez viena ierasta atribūta - Krievijas karoga ap pleciem.

UFC šobrīd ir viena no retajām profesionālā sporta organizācijām, kurās drīkst startēt Krievijas sportisti. Pie tam viņiem ir atļauts sacensties arī zem Krievijas karoga. Tomēr Jans nesenajā cīņā izvēlējās Krievijas karogu atstāt ģērbtuvēs.

"Neviens nebija aizliedzis oktagonā iziet ar karogu. Vienkārši situācija bija tāda, ka iepriekšējos cīņu šovos cilvēki svilpa. Izdarījām tā, lai lieki neprovocētu publiku. Visi, kuri zina, ka došos oktagonā, zina arī, no kurienes nāku. Vienkārši izvairījāmies no liekām provokācijām," lēmumu skaidroja Jans.

Krievijas cīkstonis plašāku uzmanību iemantoja pēc pirmās cīņas pret Stērlingu. Toreiz viņš cīņas gaitā bija pārliecinošā vadībā, bet 4. raundā Jans izpildīja neatļautu spērienu ar celi, kura dēļ tika diskvalificēts. Tādējādi Jans zaudēja arī savu 61,2 kilogramu divīzijas čempiona titulu.

Savas karjeras laikā Jans ir 16 uzvaras, piedzīvojot trīs zaudējumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu