Pentagons noliedz, ka palīdzētu Ukrainai nogalināt Krievijas ģenerāļus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ivan Cholakov/Shutterstock.com

ASV Aizsardzības ministrija ceturtdien noliedza medijos izskanējušo informāciju, ka tā sniegusi Ukrainas pusei informāciju par Krievijas ģenerāļu atrašanos kaujaslaukā, lai Ukrainas spēki varētu viņus iznīcināt.

"Mēs nesniedzam izlūkinformāciju par augstāko militāro līderu atrašanās vietām kaujaslaukā un nepiedalāmies Ukrainas armijas lēmumos par uzbrukumiem," sacīja Pentagona preses sekretārs Džons Kērbijs.

Ukraina pati pieņem lēmumus par to, vai uzbrukt kādiem Krievijas līderiem, viņš norādīja.

"Ukraina kombinē informāciju, ko sniedzam mēs un citi partneri, ar izlūkošanas informāciju, ko viņi paši iegūst kaujaslaukā," sacīja Kērbijs.

"Tad viņi pieņem savus lēmumus, un viņi īsteno savus pasākumus," skaidroja Pentagona pārstāvis.

Baltā nama Nacionālās drošības padome kā bezatbildīgu nosodīja "New York Times" publikāciju, kur sākotnēji parādījās šie apgalvojumi.

"Savienotās Valstis sniedz kaujaslauka izlūkinformāciju, lai palīdzētu ukraiņiem aizstāvēt savu valsti," sacīja padomes preses sekretāre Eidriena Vatsone. "Mēs nesniedzam izlūkinformāciju ar nodomu, lai tiktu nogalināti krievu ģenerāļi."

Kā šonedēļ vēstīja "New York Times", atsaucoties uz augstām amerikāņu amatpersonām, ASV nodrošinājušas Ukrainai izlūkošanas informāciju, kas palīdzējusi tai noteikt vairāku Krievijas ģenerāļu atrašanās vietu un tos likvidēt.

ASV amatpersonas, ar kurām runāja žurnālisti, atteicās paskaidrot, kā tieši informācija tiek iegūta, tomēr norādīja, ka izlūkdienesti cita starpā izmanto militāro un komerciālo satelītu datus, lai sekotu līdzi tam, kā Ukrainā pārvietojas Krievijas karaspēks.

Ukrainas karaspēkam kara gaitā izdevies likvidēt 12 Krievijas armijas ģenerāļus, apgalvo Ukrainas puses pārstāvji. Krievija oficiāli apstiprinājusi divu armiju komandieru vietnieku nāvi. Tie ir ģenerālmajori Andrejs Suhoveckis un Vladimirs Frolovs.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu