"Nopelnīju vairāk nekā pēdējās trīs MMA cīņās." UFC asu kritiku veltījis arī viens no visu laiku labākajiem cīkstoņiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Andersons Silva
Andersons Silva Foto: AFP/SCANPIX

Leģendārais jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstonis Andersons Silva sarunā ar "SportsNaut" kritizēja UFC vadību par tās attieksmi pret cīkstoņiem.

Pēdējā laikā UFC reputācija uzņem sitienus no visām pusēm. Cīkstoņi sūdzas par zemām algām, negodīgu attieksmi, vergturu cienīgiem līgumu noteikumiem, kā arī veselības apdrošināšanu.

Vēl nesen uzkrāto žulti preses konferencē izgāza UFC veterāns Tonijs Fergusons, apvainojot organizāciju negodīgā un nevienlīdzīgā attieksmē.

Tagad savu daļu kritikas UFC priekšniecībai, tai skaitā arī organizācijas prezidentam Deinam Vaitam veltījis leģendārais brazīliešu cīkstonis Andersons Silva.

Lai gan brazīlieša UFC karjera bija panākumiem caurvīta, tās beigas bija visnotaļ neglītas - viena uzvara pēdējās deviņās UFC cīņās. Silva skaidroja, ka Vaits karjeras norietā centies viņu pārlieku nopelt.

"Kad mana UFC karjera bija galā, visi, it sevišķi Deina Vaits, teica: "Andersons vairs nespēj cīnīties. Neviens viņa vecuma grupā to vairs nespēj." Cilvēki par mani izteicās slikti. Es izjutu necieņu. Cīņas ir cīņas. Tu vari uzvarēt un zaudēt," sacīja leģenda.

Vaits pēc Silvas pēdējās UFC cīņas uzsvēra, ka Silvam vairs nevajadzētu cīnīties. Šādus UFC galvas izteikumus var uztvert divējādi. No vienas puses - Vaits izrāda rūpes par savu leģendu ilgtermiņa veselību (līdzīgi kā savulaik ar Čaku Lidelu), mēģinot viņus pasargāt no nevajadzīgām traumām. No otras puses - UFC boss liedz cīkstonim iespēju karjeru noslēgt uz tādas nots, kādu vēlas pats sportists.

"Veiksmīgi cīkstoņi ir jāciena. Es cieņu neizjutu. Es beigšu cīnīties tad, kad to vēlēšos, nevis kad kāds man to pasaka. Neviens man nevar pateikt, kad pārstāt cīnīties. Tas ir atkarīgs tikai no manis," norādīja Silva.

Pieredzes bagātais cīkstonis gan pierādīja, ka Vaitam jautājumā par Silvas spējām cīnīties, iespējams, nebija taisnība, jo brazīlietis pārgāja uz boksu, kur jau pirmajā cīņā pēc atgriešanās ringā viņš pēc punktiem uzveica vērā ņemamu pretinieku - Hulio Čavezu jaunāko. Par nākamo cīņu boksa ringā pret reslinga speciālistu Tito Ortizu gan īsti nav pamata dziedāt slavas dziesmas...

Video: Silvas un Čaveza boksa mačs

"Tā ir cilvēku problēma šajā sporta veidā. It sevišķi UFC, jo UFC nerūp cīkstoņu paliekošā slava. Viņi tevi izmanto un pamet. Un, kad tu vairs neesi viņu rīcībā, UFC cenšas visiem spēkiem iznīcināt tavu karjeru, lai tu vairs nevarētu cīnīties nekur citur. Tā tas ir noticis ar daudziem citiem cīkstoņiem. Laikam UFC bija savas sliktās un labās puses. Labie mirkļi bija oktagonā, bet sliktie - aizkulisēs," sacīja Silva.

Kā piemēru leģendārā cīkstoņa teiktajam par UFC centieniem sabotēt savu cīkstoņu karjeras var minēt Neitu Diazu. Populārais cīkstonis neslēpj, ka nākamā cīņa viņa UFC karjerā būs pēdējā. Šobrīd gan tikai neoficiālā līmenī, bet ir izskanējusi informācija, ka UFC "atvadu dāvana" Diazam būs Hamzats Čimajevs. Šai cīņā Diazam tikpat kā nav iespējams uzvarēt.

Tāpat Silva nekautrējās izdarīt nelielu sitienu arī bieži apspriestajā algu jautājumā.

"Boksa cīņā, kas notika Meksikā, nopelnīju vairāk nekā pēdējās trīs MMA cīņās kopā. Man nepatīk runāt par slikto, jo cilvēki domā, ka UFC nomelnoju tikai tāpēc, ka esmu prom no turienes. Tā nav. Bija arī labie brīži. Tagad tā ir pagātne. Bet ir svarīgi, ka es runāju par notikušo," nobeigumā noteica cīkstonis.

47 gadus vecais Silva savas MMA karjeras laikā izcīnīja 34 uzvaras, piedzīvojot 11 zaudējumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu