Karalienes Elizabetes II platīna jubilejas svinību atklāšanā nepiedalīsies princis Harijs un princis Endrjū

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bekingemas pils balkons.
Bekingemas pils balkons. Foto: @CambridgeAwe/Twitter

Lielbritānijā ar salūta zalvēm 21. aprīlī, tika atzīmēta karalienes Elizabetes II 96. dzimšanas diena. Princis Harijs un princis Endrjū nepiedalīsies karalienes platīna jubilejas atklāšanas svinībās uz Bekingemas pils balkona, vēsta raidsabiedrība BBC.

Princis Harijs un princis Endrjū nepiedalīsies Bekingemas pils balkona ikoniskajā ainā karalienes platīna jubilejas atklāšanas svinībās, kas notiks jūnijā.

Karalieni 2. jūnijā pavadīs "karaliskās ģimenes locekļi, kuri pašlaik pilda oficiālus sabiedriskos pienākumus karalienes vārdā", sacīja avots pilī. Tas izslēdz princi Hariju un Saseksas hercogieni Meganu Mārklu, pat ja viņi atgriezīsies Apvienotajā Karalistē uz jubilejas nedēļas nogali.

Arī princis Endrjū tika izslēgts, jo princis 2019. gada novembrī paziņoja, ka atceļ līdzdalību visos valstiskajos pienākumos, jo britu sabiedrībā valdīja sašutums par viņa draudzību ar seksuālos noziegumos apsūdzēto Džefriju Epstīnu. Endrjū tiek apsūdzēts par kādas sievietes seksuālu izmantošanu.

Kopā ar karalieni uz balkona atradīsies Velsas princis un Kornvolas hercogiene, Kembridžas hercogiene un viņu bērni.

96 gadus vecā karaliene plāno apmeklēt jubilejas pasākumus, paziņoja pils. Bet tas tiks apstiprināts tikai tuvākajā laikā vai pat svinību dienā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu