Futbola virslīgas kārtas centrālajā spēlē "Riga" vienībai kārtējais zaudējums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Liepājas" futbolisti.
"Liepājas" futbolisti. Foto: https://www.facebook.com/FKLiepaja

"Liepāja" piektdien Latvijas futbola virslīgas centrālajā 11. kārtas spēlē izbraukumā izcīnīja uzvaru pār "Riga" un čempionāta kopvērtējuma nostiprinājās trešajā vietā.

"Riga" savā laukumā ar 0:1 (0:1) piekāpās pērnā gada bronzas medaļniecei "Liepājai".

12. minūtē Nemanja Belakovičs kļuva par ceturto Liepājas komandas futbolistu, kurš šogad guvis četrus vārtus.

"Riga" centieni atspēlēties vainagojās ar 11 metru soda sitienu, ko nopelnīja 75. minūtē uz maiņu laukumā nākušais Džozelfo Bārnss, kuru nogāza trīs minūtes vēlāk spēlē iegājušais Vjačeslavs Isajevs.

Tomēr 11 metru sitienu 84. minūtē nerealizēja Oleksandrs Filipovs. Viņš sita vārtu kreisajā apakšējā stūrī, taču "Liepājas" vārtsargs Krišjānis Zviedris bumbu atvairīja. Pirmais pie tās bija Filipovs, taču arī viņa sitienu ar kreiso kāju tālajā vārtu stūrī atvairīja Zviedris.

"Riga" šosezon līdz piektdienai bija cietusi trīs zaudējumus. Otrajā kārtā "Riga" ar 0:1 piekāpās "Liepājai", bet pēdējās divās kārtās - ar 1:2 RFS un ar 0:3 "Valmierai". Pirms šiem zaudējumiem rīdzinieki sešās spēlēs izcīnīja piecas uzvaras.

Liepājnieki uzvarēja sezonas pirmajās piecās spēlēs. Pēc zaudējumiem pret tiešajām konkurentēm cīņā par augstu vietu turnīra tabulā RFS (2:3) un "Valmieru" (0:3) pēdējā kārtā viesos ar 3:1 tika pieveikta Salaspils "Super Nova".

Liepājnieku situāciju apgrūtina pussarga Mārtiņa Ķigura ceļgala krustenisko saišu plīsums, un nav zināms, vai četrus vārtus guvušais latviešu futbolists šosezon atgriezīsies laukumā. Viņš un vēl divi pašmāju futbolisti - Artūrs Karašausks un Ēriks Punculs - ar četriem precīziem sitieniem pirms 11.kārtas mača bija "Liepājas" labākie bombardieri. Nemanja Belakovičs pretinieku vārtus bija iekarojis trīsreiz.

"Riga" rindās trīs vārtus bija guvis Gabriels Ramoss. Rīdzinieku spēcīgā puse ir aizsardzība, šajā rādītājā ar septiņiem zaudētiem vārtiem desmit spēlēs dalot pirmo vietu līgā, kamēr liepājnieki ar 26 gūtiem vārtiem bija trešā rezultatīvākā čempionāta komanda.

Vēl piektdien "Auda" mājinieces statusā Mežaparkā ar rezultātu 4:1 (3:0) uzvarēja debitanti "Super Nova".

Ceturtdien RFS izbraukumā ar 4:1 pārspēja "Daugavpili", bet "Valmiera" ar 2:0 uzvarēja Jūrmalas "Spartaku".

Turnīra tabulas galvgalī ar 26 punktiem 11 spēlēs atrodas "Valmiera" un RFS, bet labāko trijnieku noslēdz "Liepāja", kas 11 spēlēs tikusi pie 25 punktiem. Vietu zemāk ir "Riga" ar 19 punktiem 11 cīņās. Piektajā vietā ar 18 punktiem desmit cīņās ir "Auda", bet aiz tās ar 15 punktiem 11 mačos ir "Daugavpils". Deviņi punkti desmit dueļos ir "Metta", četrus punktus deviņās cīņās sakrājis "Tukums 2000"/"Telms", trīs 11 spēlēs - "Super Nova", bet vienu punktu desmit mačos - Jūrmalas "Spartaks".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu