VIDEO ⟩ Bertāna pārstāvētā "Mavericks" parāda raksturu un gūst pirmo uzvaru sērijā pret "Suns"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns piektdien punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra otrās kārtas trešajā spēlē neguva, viņa pārstāvētajai Dalasas "Mavericks" komandai svinot pirmo uzvaru sērijā.

"Mavericks" mājās ar 103:94 (29:20, 22:24, 31:23, 21:27) pieveica Fīniksas "Suns" un NBA ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām ir iedzinējos ar 1-2.

Bertāns laukumā bija septiņas minūtes un 16 sekundes, šajā laikā nopelnot divas personiskās piezīmes un spēli beidzot ar +/- rādītāju +5.

Dalasas komandas rindās Luka Dončičs guva 26 punktus, kā arī sakrāja 13 atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles. Rezultatīvākais mājinieku rindās ar 28 punktiem bija Džeilens Bransons, 15 punktus guva Redžijs Baloks, pa 14 punktiem - Doroans Finijs-Smits un Maksi Klebers.

"Suns" rindās pieci basketbolisti guva no 12 līdz 19 punktiem. Rezultatīvākais ar 19 gūtajiem punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Džejs Krauders. Devins Bukers sakrāja 18 punktus un sešas rezultatīvas piespēles, bet Deandrē Eitons izcēlās ar 16 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

Jubilāram Krisam Polam, kurš svinēja 37. dzimšanas dienu, izdevās sakrāt 12 punktus un septiņas atlēkušās bumbas.

Dalasas "Mavericks" pirmajā kārtā ar 4-2 pārspēja Jūtas "Jazz" un pirmo reizi kopš 2011.gada sasniedza otro kārtu. Pamatturnīra labākā komanda Fīniksas "Suns" ar tādu pašu rezultātu uzvarēja Ņūorleānas "Pelicans".

"Mavericks" regulārajā turnīrā uzvarēja 52 no 82 spēlēm un ieņēma ceturto vietu Rietumu konferencē, kamēr "Suns" ar 64 uzvarām bija pirmā visā līgā.

Nākamā pusfinālsērijas spēle tiks aizvadīta svētdien, mājinieku lomā esot Dalasas vienībai.

VIDEO: Spēles labākie momenti

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu