Rīgā peļu junkuri no visas pasaules noskaidros, kurš iegūs skaistākā kaķa titulu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien un rīt Rīgā, "Atta" centrā tiksies kaķi no visas pasaules, lai sacenstos par skaistākā kaķa titulu starptautiskajā kaķu izstādē "Baltic Winner Show 2022", informē organizatori.

Visi kaķu mīļotāji aicināti apmeklēt izstādi, kurā par prestižo "Baltic Winner" titulu cīnīsies ap 300 kaķu no 17 pasaules valstīm, kopā prezentējot 28 dažādas kaķu šķirnes.

Izstādes organizatoru pārstāve Linda Riekstiņa akcentē, ka izstādē klātienē varēs apskatīt pasaules labākos kaķus - prestižu izstāžu uzvarētājus, izcilus savu šķirņu pārstāvjus, kuri ceļu uz Latviju mēros no Meksikas, Brazīlijas, kā arī Spānijas, Portugāles, Skandināvijas un citām valstīm, kā arī atbalstīt jaunās uzlecošās zvaigznes, kuras par titulu cīnīsies pirmo reizi.

Riekstiņa piebilst, ka Baltijas uzvarētāja titulu iegūs tikai 26 kaķi. Tituls ir īpašs ar to, ka tas tiek fiksēts ciltsgrāmatā un turpmāk kļūst par kaķa oficiālā vārda neatņemamu daļu. Tieši tādēļ audzētājiem no visas pasaules esot liela interese sacensties par šo titulu.

Šāda izstāde katrā reģionā notiek tikai reizi gadā. Latvija pieder Baltijas valstu reģiona grupai un šāda mēroga izstāde Latvijā notiek reizi trijos gados.

Pirmajā izstādes dienā kaķus vērtēs Starptautiskās Kaķu federācijas tiesneši, kuri izvēlēsies labākos kaķus, kuri tiks izvirzīti finālam. Otrajā dienā uz lielās skatuves notiks apbalvošanas ceremonija.

Arī skatītājiem būs iespēja balsot par savu izstādes favorītu - skaistāko kaķi. Skatītāju balsojuma rezultāti tiks paziņoti izstādes noslēgumā un tiks apbalvoti trīs kaķi, kuri būs saņēmuši lielāko skatītāju balsu skaitu.

Izstādi organizē "Kaķu mīļotāju klubu asociācija CFCA", kas ir oficiālais un vienīgais Starptautiskās Kaķu federācijas pārstāvis Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu