Bijušais ASV ģenerālis: Krievijas armija diez vai ir pat otrā spēcīgākā Ukrainā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas iedzīvotājs pie iznīcināta Krievijas armijas tanka.
Ukrainas iedzīvotājs pie iznīcināta Krievijas armijas tanka. Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas Federācijai nav otrā spēcīgākā armija pasaulē un tās bruņotie spēki ir cietuši neveiksmi daudzās frontēs, ukraiņu telekanālam "Rada" pauda bijušais ASV komandieris Eiropā Bens Hodžess.

"Nenoliedzami Krievijai nav otra stiprākā armija pasaulē. Diez vai tā ir pat otrā [stiprākā] armija Ukrainā. Viņi ir cietuši neveiksmi vairākos aspektos. Korupcija Krievijā, īpaši Aizsardzības ministrijā, ir zināma visai pasaulei," saka Hodžess.

ASV militārpersona uzskata, ka pie šāda rezultāta ir vainojams ne tikai Krievijas prezidents Vladimirs Putins, bet arī aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

"Viņš astoņus gadus bija aizsardzības ministrs. Viņš ir strādājis tik iespaidīgi slikti, ka man ir dīvaini, ka viņš joprojām ir šajā amatā," sacīja Hodžess.

Pat ar visām Krievijas flotes un gaisa spēku priekšrocībām, tik daudzām priekšrocībām, kvantitatīvajām priekšrocībām Krievija nespēja gūt uzvaras.

"Izrādījās, ka flote nav tā labākā armijas vajadzībām un piloti nevēlas lidot uz Ukrainu, jo viņiem nav apmācības un pieredzes, kā cīnīties šādos apstākļos," piebilda ASV militārpersona.

Saskaņā ar "Global Firepower 2022" pasaules spēcīgāko armiju reitingu Krievijai ir otrā spēcīgākā armija pasaulē, ASV ir pirmā, bet Ķīnai - trešā. Ukrainas bruņotie spēki reitingā ieņem 22. vietu. Latvija šajā reitingā ir 95. vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu