FIB konfiscējis Suleimana Kerimova 325 miljonu dolāru vērto jahtu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) uz Fidži konfiscētās 325 miljonus dolāru vērtās superjahtas klāja atrada svarīgus pierādījumus, kas liecināja par tās īpašnieka oligarha Suleimana Kerimova vainu, vēsta portāls "Insider".

ASV pieprasīja konfiscēt Suleimana Kerimova 325 miljonus dolāru vērto superjahtas, un FIB un Fidži tiesībaizsardzības iestādes sadarbojās, lai to panāktu.

Saskaņā ar Tieslietu ministrijas paziņojumu konfiskācijas orderis tika izdots, ņemot vērā pierādījumus, ka jahta, kas pazīstama kā "Amadea", ir konfiscējama, pamatojoties uz ticamiem iemesliem par ASV tiesību aktu pārkāpumiem, naudas atmazgāšanu un sazvērestību.

Tieslietu departaments ziņoja, ka tiesas dokumenti liecina, ka pēc iecelšanas par Krievijas valdības amatpersonu jahta nonāca Kerimova īpašumā.

Iepriekš tika ziņots, ka aptuveni 106 metru garā superjahta atradās Fidži ostā Nadi, bet tagad tā atrodas Lautokā, Fidži. Tās īpašnieks Kerimovs tiek uzskatīts par Krievijas devīto bagātāko cilvēku ar aptuveni 14,5 miljardu ASV dolāru lielu kapitālu, kā ziņo "Forbes". ASV, ES un Apvienotā Karaliste ir noteikušas sankcijas pret viņu saistībā ar iespējamu naudas atmazgāšanu un viņa saistību ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Kerimovs ir viens no tiem, kam sankcijas piemērotas par piederību Vladimira Putina tuvajai aprindai. Rietumi ir rūpīgi pārbaudījuši oligarhus, un viņu aktīvi ir arestēti, iesaldēti vai aizturēti.

ASV Tieslietu ministrija ceturtdien, 5. maijā, paziņojumā norādīja, ka saskaņā ar tiesas dokumentiem Kerimovs un personas, kas darbojās viņa vārdā, nodrošināja ASV dolāru darījumu veikšanu caur ASV finanšu iestādēm, lai atbalstītu un uzturētu "Amadeja".

Superjahtas uzturēšanas izmaksas var sasniegt 15 % no tās vērtības. Kuģi, kas netiek pienācīgi uzturēti, var radīt vides problēmas.

Ģenerālprokurors Meriks B. Garlends paziņojumā norādīja, ka "tieslietu departaments neatlaidīgi centīsies saukt pie atbildības tos, kas veicina nāvi un iznīcību, kas novērojams Ukrainā."

Rietumu sankcijas ir likušas konfiscēt superjahtas, nekustamos īpašumus un privātās lidmašīnas, kas saistītas ar dažiem Krievijas bagātākajiem cilvēkiem. Daži ir mēģinājuši izvairīties no sankcijām, pārvietojot savus aktīvus uz draudzīgām jurisdikcijām.

Ģenerālprokurora vietniece Lisa O. Monako sacīja, ka "šai jahtu konfiskācijai būtu jāpasaka ikvienam korumpētam Krievijas oligarham, ka viņiem nav iespēju paslēpties - pat visattālākajā pasaules malā. Mēs izmantosim visus līdzekļus, lai īstenotu sankcijas, kas noteiktas, reaģējot uz Krievijas izprovocēto un nepamatoto karu Ukrainā."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu