Igauņu politiķis Ukrainā nokļuvis Krievijas karaspēka apšaudē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Erakogu

Igauņu politiķis Urmass Reinsalu Harkivā, Ukrainā, nokļuvis Krievijas karaspēka apšaudē un bijis spiests kopā ar Ukrainas karavīriem bēgt no raķešu apšaudes, vēsta ziņu medijs "Postimees".

Reinsalu sociālajos tīklos aprakstījis piedzīvoto: "Harkivas aizsardzības ģenerālis aizveda mani un igauņu diplomātu Vahuru Sosāru uz fronti, uz vienu no nesen atbrīvotajiem ciematiem 20 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Krievijas un Ukrainas robežas.

Bruņutehnikas nepietika, tāpēc devāmies parastajos ložu necaurlaidīgajos autobusos. Ciematā mēs redzējām dūmu kolonnas, krievu karaspēks sāka apšaudīt no "Gradas". Sasniedzām vietu, kur nelielā ēkā bija izvietoti ukraiņu kājnieki. Krievu kājnieki atradās divu kilometru attālumā."

Reinsalu raksta, ka pēkšņi pie komandpunkta atskanēja lielgabala šāviens. "Kad ģenerālim tika paziņots, ka pēdējais 152. kalibra šāviņš nokritis 30 metrus no ēkas, viņš pavēlēja nekavējoties doties prom, jo krievi tēmē uz mūsu bruņumašīnām."

Vēlāk vakarā tika noskaidrots, ka tajā pašā vietā, kur politiķis ar ukraiņu karavīriem uz īsu brīdi bija apstājušies, piezemējusies raķete.

Politiķis publicēja fotogrāfija no komandpunkta kopā ar Ukrainas armijas karavīriem.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu