FOTO ⟩ Zelenskis apbalvojis Ukrainas dienesta slavenāko suni Patronu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Suns Patrons saņem valsts apbalvojumu no Volodimira Zelenska.
Suns Patrons saņem valsts apbalvojumu no Volodimira Zelenska. Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien, 8. maijā, apbalvojis valsts slavenāko dienesta suni Patronu par viņa centību un darbu, meklējot sprādzienbīstamus priekšmetus, vēsta raidorganizācija CNN.

Tiekoties ar Kanādas premjerministru Džastinu Trudo, Volodmirs Zelenskis Patronam un viņa īpašniekam Mihailo Iļjevam pasniedza valsts apbalvojumu.

Čerņihivas atmīnēšanas komanda savā darbā izmantojusi tehnoloģijas no Kanādas.

Foto: Suns Patrons saņem valsts apbalvojumu no Volodimira Zelenska

Jau ziņots, ka 5. maijā Latvijas iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) kopā ar pārējiem Baltijas valstu un Polijas iekšlietu ministriem tikās Kijivā, lai parakstītu deklarāciju, kuras mērķis ir spēcināt starpvalstu sadarbību un atjaunot mieru un drošību Eiropas reģionā. Vizītes laikā ministre arī satika interneta slavenību no Ukrainas - suni Patronu, liecina ministres ieraksts sociālajos tīklos.

Ministre satika slaveno Patronu, kurš neatlaidīgi palīdz Ukrainu padarīt drošāku pēc Krievijas armijas postošajiem uzbrukumiem.

"Paldies viņam par visām izglābtām dzīvībām," raksta Golubeva zem kopbildes ar Patronu.

Interneta slavenība - dienesta suns Patrons - Černihivas apgabalā kopš Krievijas iebrukuma sākuma ir atradis jau vairāk nekā 150 sprādzienbīstamus priekšmetus. Patrons cieši sadarbojas ar Ukrainas sapieriem, lai padarītu Ukrainas pilsētas atkal drošas.

Sociālajā tīklā "Instagram" Patronam ir gandrīz 200 tūkstoši sekotāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu