Mūrniece: Priekšnoteikums ilgtspējīgam mieram Eiropā ir Ukrainas uzvara karā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Ukrainas uzvara ir priekšnoteikums ilgtspējīgam mieram Eiropā, par Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (NA) šodien tikšanās reizē ar Ukrainas parlamenta vicespīkeri Olenu Kondratjuku pausto informēja parlamenta Preses dienestā.

"Mūsu interesēs ir Ukrainas pilnīga uzvara, tās neatkarības un teritoriālās integritātes pilnīga atjaunošana. Tas ir priekšnoteikums ilgtspējīgam mieram Eiropā," tikšanās reizē Saeimā sacīja Mūrniece.

Tikšanās laikā puses sprieda par atbalstu Ukrainai trīs dimensijās - politiskajā, praktiskajā un morālajā. "Notikumi Ukrainā maina vēsturi visā Eiropā un pasaulē. Gan politikā, gan mūsu sadzīvē daudz skaidrāk parādās jauni jēdzieni. Mēs redzam, ka mūsdienu pasaulē ir vieta cilvēciskai varonībai, ir jāspēj nostāties vienā vai otrā pusē, izšķirties par to, kādas vērtības mēs tālāk aizstāvēsim," sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Latvija iestājas par sankcijām Krievijai un tās starptautisku izolāciju, pauda politiķe. Mēs iestājamies par kandidātvalsts statusa piešķiršanu Ukrainai, uzsvēra Mūrniece, norādot, ka Ukrainas pievienošanās Eiropas Savienībai būtu tālredzīgs solis, kas palīdzētu stiprināt gan Ukrainu, gan arī Rietumus kopumā. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka Latvija turpinās sniegt praktisku, tostarp militāru, atbalstu Ukrainai.

Ukrainas parlamenta vicespīkere pateicās Latvijas parlamentam, valdībai, kā arī iedzīvotājiem par sniegto atbalstu gan starptautiskā līmenī, gan sniedzot atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem, kas bēgot no kara, nonākuši Latvijā.

Kopā ar Saeimas priekšsēdētāju ar Ukrainas parlamenta vicespīkeri tikās Saeimas priekšsēdētājas biedres Dagmāra Beitnere-Le Galla (K) un Inese Lībiņa-Egnere (JV), Saeimas sekretāra biedre Inese Voika (AP), sadarbības grupas ar Ukrainu vadītājs Aldis Adamovičs (JV), viņa vietnieks Uldis Budriķis (K), kā arī Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja biedre Anda Čakša (JV).

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu