Vienojas par atbalstu grozījumiem, kas atceltu juridiskos šķēršļus Pārdaugavā esošā pieminekļa nojaukšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
9. maijs
9. maijs Foto: TVNET

Koalīcija vienojusies par atbalstu likuma grozījumiem, ar kuriem paredzēts atcelt juridiskos šķēršļus Pārdaugavā, Uzvaras parkā, esošā pieminekļa nojaukšanai.

To šodien pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes žurnālistiem pavēstīja Ministru prezidents, "Jaunās Vienotības" politiķis Krišjānis Kariņš, Nacionālās apvienības priekšsēdētājs, Saeimas frakcijas vadītājs Raivis Dzintars, "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas vadītājs Juris Pūce un satiksmes ministrs, "Konservatīvo" politiķis Tālis Linkaits.

Kā ziņots, Saeimas Ārlietu komisija atbalstījusi ieceri apturēt Latvijas un Krievijas vienošanās pantu, kas regulē memoriālo būvju un masu apbedījumu vietu uzturēšanu.

Komisija vērtēja starpvalstu vienošanās par Latvijas teritorijā dzīvojošo Krievijas militāro pensionāru un viņu ģimenes locekļu sociālo aizsardzību 13.pantu, kas līdz šim minēts kā galvenais arguments Uzvaras parkā esošā pieminekļa aizsardzībai.

Foto: 9. maija pēcpusdiena Uzvaras parkā

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (NA) ierakstā "Twitter" kontā iepriekš akcentēja, - ja Saeima atbalstīs lēmumu par 13.panta apturēšanu, tad "okupācijas stabu varēs gāzt".

LETA jau rakstīja, ka pēdējā laikā saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā aktualizējies jautājums par Rīgā, Uzvaras parkā, esošo pieminekli un iespējām to demontēt.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu