VIDEO "Mēs uzvarējām, nevis kaut kāda ES!" Daugavpilī vairāki cilvēki 9. maijā atbalsta Krieviju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Ierasti lielas 9. maija svinības izvērtušās Daugavpilī. Visas dienas garumā cilvēki lika ziedus pie padomju laikā ierīkotās mūžīgās uguns. Daudzi vietējie bija agresīvi noskaņoti, ziņo raidījums "TV3 Ziņas".

Ja iepriekšējos gadus Daugavpilī 9. maijā ir svinīgi pasākumi, tad šogad tie ir pieticīgāki. Raidījums vēsta, ka cilvēki netraucēti pulcējās pie mūžīgās uguns, noliek ziedus, runājas savā starpā.

Dažiem pie mūžīgās uguns Dubrovina parkā sanākušajiem TV kameru klātbūtne rada satraukumu. Raidījums norāda, ka izskanējušas arī pāris naidīgas piezīmes, kamēr citi klusējuši vai atteicās sniegt interviju.

Oficiāli šodien Latvijā ir Ukrainas kara kritušo piemiņas diena, par to pilsētā liecina izkārtie karogi ar sēru lentām, bet lielai daļai daugavpiliešu 9. maijs par spīti visam ir svētki.

Uz raidījuma jautājumu, kāpēc bija svarīgi ierasties šajā vietā, kāda sastaptā iedzīvotāja, kura nevēlējās atklāt savu vārdu, sacīja: "Godīgi? Jums pateikt taisnību? Tāpēc, ka mēs uzvarēsim! Mēs uzvarējām, nevis kaut kāda Eiropas Savienība, Amerika vai kas cits. Jūs saprotat, ka Krievija… Velti lienat pakaļā Amerikai! Ko pēc tam? Naftas, gāzes nebūs, prasīsiet papīrīti?"

Video: "TV3 Ziņas" sižets

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu