Somija vēlas no valsts izraidīt "Wolt" kurjeru, kurš pelna pārāk lielu algu - 5632 eiro mēnesī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Wolt" kurjers. Ilustratīvs attēls.
"Wolt" kurjers. Ilustratīvs attēls. Foto: Tairo Lutter

38 gadus vecajam Ganas pilsonim Muhamedam Musaham pirms mēneša tika atteikts pagarināt uzturēšanās atļauju Somijā. Tagad viņam draud deportācija, ziņo somu medijs YLE, norādot, ka galvenais atteikuma iemesls ir Muhameda ienākumi, kas Somijas amatpersonām šķiet "aizdomīgi lieli".

Muhameds dzīvo Joensū pilsētā un kopš 2020. gada strādā par kurjeru "Wolt" pārtikas un citu preču piegādes platformā. Viņš ir ieguvis maģistra grādu ķīmijā Austrumsomijas universitātē.

Lai Somijā saņemtu uzturēšanās atļauju, pamatojoties uz nodarbinātību, ir jābūt pietiekamam ienākumu līmenim. Muhamedam un viņa ģimenei pēc nodokļu nomaksas vajadzētu palikt aptuveni 2900 eiro. Šo prasību aprēķina pēc ģimenes locekļu skaita.

2021. gadā Muhameda kā kurjera ienākumi bija 5632 eiro mēnesī. Reģionālās iestādes, kas sniedza atzinumu par uzturēšanās atļauju, uzskata - tas ir pārāk daudz.

Dokumentā norādīts, ka "nav iespējams ilgtermiņā saglabāt šādu ienākumu līmeni". Iestādes arī izteica pieņēmumu, ka šis vīrietis paralēli strādājis kādu "melno darbu".

"Wolt" kurjeri tiek nodarbināti kā pašnodarbinātas personas, tāpēc reģionālo iestāžu atzinumam ir izšķiroša loma, lemjot par uzturēšanās atļaujas piešķiršanu. Ja iestādes neatbalsta uzturēšanās atļaujas piešķiršanu, tad Migrācijas pārvalde automātiski pieņem negatīvu lēmumu.

Reģionālās iestādes Somijā savu lēmumu pamato ar "Wolt" kurjeru vidējiem ienākumiem un faktu, ka pats uzņēmums ir publiski paziņojis, ka kurjeri reti mēnesī nopelna vairāk par 4000 eiro.

Muhameds skaidro, ka viņa ienākumi ir "smaga darba rezultāts". Viņš strādājis vismaz piecas dienas nedēļā, vidēji 12 stundas dienā. Sestdienās un svētdienās viņa maiņas bijušas vēl garākas, jo līdz pat tumsai bijuši daudz pasūtījumu. Pirmdienās vīrietis parasti atpūties. Pasūtījumus viņš piegādāja ar savu automašīnu, ziņo YLE.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu