Pusfināla lāsts turpina darboties! Latvija arī šogad nekvalificējas Eirovīzijas finālam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Otrdien, 10. maijā, Turīnā, Itālijā norisinājās Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls, kur par ceļazīmi uz finālu cīnījās arī Latvijas pārstāvji, grupa "Citi zēni". Diemžēl šī bija piektā reize pēc kārtas, kad Latvijai neizdodas kvalificēties finālam.

Apkopojot žūrijas un skatītāju vērtējumu, finālam kvalificējās 10 valstis - Šveice, Armēnija, Islande, Lietuva, Portugāle, Norvēģija, Grieķija, Ukraina, Moldova un Nīderlande.

Tiesa, lai saglabātu intrigu, žūrijas balsojums publiski parasti tiek atklāts tikai pēc konkursa fināla.

FOTO: "Citi zēni" priekšnesums Eirovīzijas pusfinālā

Grupas "Citi zēni" solists Jānis Pētersons pirms kāpšanas uz skatuves bija pārliecināts par gaidāmo uzstāšanos: "Priekšnesumu bijām izmēģinājuši simtiem reižu un noslīpējuši līdz pēdējai niansei, arī vokālais izpildījums bija līmenī. Domājams, ka žūriju neatstājām vienaldzīgu un šobrīd galvenais jautājums ir, vai Eiropa mūs sapratīs."

Atgādinām, ka grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad" 12. februārī tiešraidē kļuva par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova 2022:  uzvarētājiem, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju 66. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā.

Grupas "Citi zēni" sastāvā ir Jānis Pētersons (vokāls), Dagnis Roziņš (vokāls un saksofons), Reinis Višķeris (taustiņinstrumenti), Krišjānis Ozols (ģitāra), Roberts Memmēns (bass) un Toms Kagainis (bungas).

Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 12. maijā, fināls – 14. maijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu