FOTO ⟩ "Rīgas meži" skaidro, kāpēc šorīt no okupantu pieminekļa pakājes tika novākti ziedi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Konstantīns Čekušins/Facebook.com

Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas meži" ziedus no pieminekļa pakājes Uzvaras parkā novāca tāpēc, ka pirmdien dienas laikā tie novītuši, bet naktī apsaluši, aģentūrai apgalvoja uzņēmums.

"Rīgas mežos" skaidro, ka teritorijas sakopšana Uzvaras parkā tika organizēta saskaņā ar Valsts policijas noteikto plānu "Par 2022.gada 8. un 9. maija pasākumu".

Tāpat saskaņā ar pašvaldība deleģējuma līgumu uzņēmumam ir jānodrošina operatīva dārzu un parku sakopšana, tādēļ "Rīgas meži" šorīt attiecīgajā teritorijā savāca ziedus, kā arī nodrošināja atkritumu savākšanu visā parka teritorijā, atbilstoši ikdienas darbiem.

Uzņēmumā pauž, ka iedzīvotāji ziedus nesa dažādos laikos. "Naktī bija salna. Arī mūsu deleģējuma līgumā minēts, ka teritorija jāsakopj operatīvi. Rīt no rīta vēlreiz veiksim teritorijas sakopšanas darbus. Karstā laikā ziedi novīta, pa nakti tie sasala," skaidro uzņēmumā.

Tikmēr Rīgas domes "Saskaņas" frakcija pauž nosodījumu Rīgas domes vadības rīcībai, novācot ziedus, un aicina deputātus izteikt neuzticību Rīgas mēram Mārtiņam Staķim (PP), pieprasot viņa demisiju un aicina visus opozīcijas spēkus parakstīties par Rīgas domes ārkārtas sēdes sasaukšanu.

Frakcijas vadītājs Konstantīns Čekušins (S) uzskata, ka ziedu aizvākšana ir amorāla un zemiska rīcība, kuras vienīgais mērķis ir apvainot tūkstošiem Rīgas iedzīvotāju, kuri vakar nolika ziedus savu senču piemiņai, un "cita starpā apvainojums tiem, kuri vakar Latvijas teritorijā pasludinātās Ukrainas upuru piemiņas dienas ietvaros, pieminot pašreizējā karā kritušos ukraiņus, atnesa ziedus pie pieminekļa".

"Mērs, kurš nespēj saglabāt rīdzinieku mieru pilsētā, nav cienīgs vadīt Rīgu," paziņojumā pauž "Saskaņas" frakcijas vadītāja vietniece, bijusī Rīgas vicemēre Anna Vladova (S).

Jau ziņots, ka šodien cilvēki turpina nest ziedus uz laukumu pie pieminekļa Uzvaras parkā, kas no rīta jau atbrīvots no pirmdien sanestajiem ziediem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu