"Var kļūt vēl neprognozējamāks." Putins apņēmies turpināt karu ārpus Donbasa, norāda ASV izlūkdienestu direktore

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izpostītas mājas Kijivas reģionā.
Izpostītas mājas Kijivas reģionā. Foto: Reuters/ScanPix

Kara noziedznieks Vladimirs Putins ir apņēmības pilns izveidot savienojumu ar Moldovas separātisko Piedņestras reģionu, nebeidzot karu Ukrainā ar Donbasa kampaņu, otrdien, 10. maijā, ASV Senātā norādīja ASV Nacionālo izlūkdienestu direktore Avrila Heinsa, piebilstot, ka Putins var kļūt vēl neprognozējamāks un izsludināt karastāvokli Krievijā.

"Mūsu vērtējumā prezidents Putins gatavojas paildzinātam konfliktam Ukrainā, kura gaitā viņš joprojām tiecas sasniegt mērķus ārpus Donbasa," norādīja Heinsa.

"Putins, visticamāk, spriež, ka Krievijai ir lielākas spējas un gatavība tikt pāri izaicinājumiem nekā viņa pretiniekiem, un

viņš, iespējams, prognozē, ka ASV un Eiropas Savienības apņemšanās vājināsies, situācijai ar pārtikas piegādēm, inflāciju un enerģijas cenām pasliktinoties," sacīja Heinsa.

Sagaidāms, ka Putins kļūs vēl neprognozējamāks un var Krievijā izsludināt karastāvokli, lai sekmētu savu mērķu sasniegšanu Ukrainā, pieļāva amatpersona.

Putina mērķi ir lielāki nekā Krievijas militārās spējas, un tas, "visticamāk, nozīmē, ka dažu nākamo mēnešu laikā mēs virzīsimies pa vēl neprognozējamāku un potenciāli pieaugošas eskalācijas trajektoriju".

"Pašreizējā tendence palielina iespējamību, ka Putins ķersies pie vēl radikālākiem līdzekļiem,

arī karastāvokļa ieviešanas, industriālās ražošanas pārorientēšanas vai potenciālas militārās eskalācijas izvēlēm, lai atbrīvotu resursus, kas ir nepieciešami viņa mērķu sasniegšanai," viņa sacīja.

Kā atzina Heinsa, ir maz ticams, ka Putins varētu dot pavēli par kodolieroču izmantošanu, ja vien Krievija nebūs pakļauta "eksistenciāliem draudiem".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu