VDD sāk kriminālprocesu par iesaistīšanos atbalsta vākšanā Krievijas okupantu armijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Valsts drošības dienests (VDD) kādu personu tur aizdomās par iesaistīšanos finanšu līdzekļu un mantu vākšanā Ukrainā karojošajiem Krievijas bruņotajiem spēkiem, kuri veic noziegumus pret Ukrainu un tās iedzīvotājiem, ziņo VDD.

Dienests jau iepriekš bija sācis 15 kriminālprocesus, kas saistīti ar atbalsta paušanu Krievijas agresijai pret Ukrainu un tās iedzīvotājiem, bet 6.maijā sākts vēl viens kriminālprocess saistībā ar aizdomām par pārkāpumiem, kas noteikti Krimināllikuma pantā par bruņota konflikta finansēšanu.

Minētajā kriminālprocesā pašlaik vienai personai ir piemērots aizdomās turētā statuss un ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Izmeklēšanas interesēs VDD plašākus komentārus nesniedza.

Minētajos 16 kriminālprocesos patlaban 14 personām ir piemērots aizdomās turētā statuss, savukārt septiņām personām - personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statuss. Trīs aizdomās turētajām personām kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

LETA jau rakstīja, ka apcietinātie ir "garīgās attīstības un dziedniecības centra" "DVS Urantija" pārstāvis Aivis Vasiļevskis, sociālā tīkla "Facebook" tematiskās grupas "Kriminālā Latvija" krievu valodā izveidotājs un administrators Jurijs Mihailovs un blogeris Kirils Fjodorovs.

24.februāra agrā rītā Krievijas prezidents Vladimirs Putins deva rīkojumu sākt iebrukumu Ukrainā. Sākotnēji tika bombardēti militārie objekti, bet vēlāk sākās arī uzbrukumi apdzīvotām vietām un civilajai infrastruktūrai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu