"Eiropa neko nesaprot." Pašmāju slavenības vērtē "Citu zēnu" Eirovīzijas priekšnesumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA/Apollo.lv kolāža

Šā gada Latvijas pārstāvji Eirovīzijas dziesmu konkursā, grupa "Citi zēni" par savu sniegumu pirmajā pusfinālā saņēma lielu soctīklu lietotāju atbalstu. Līdzjutēju vidū bija arī vairāki sabiedrībā atpazīstami cilvēki, kuri atzinīgi novērtēja puišu uzstāšanos. 

Pagājušā gada Latvijas pārstāve Eirovīzijas dziesmu konkursā Samanta Tīna vietnes "Instagram" īsajos stāstiņos atzina, ka "Citi zēni" bija lieli malači. "Cepuri nost!" sacīja dziedātāja.

"Tagad novēlu platu smaidu uz sejas un izturīgus nervus! Es zinu, par ko es runāju. Bučiņas! Viss būs labi!" tā Samanta.

Šā gada Eirovīzijas vadītājs, dziedātājs Lauris Reiniks, kurš 2003. gadā ar grupu "F.L.Y." pārstāvēja Latviju Eirovīzijā, uzreiz pēc rezultātu paziņošanas pauda dusmas par Latvijas neiekļūšanu finālā. "Vienkārši b****..... Esmu dusmīgs. Un neko nesaprotu. Citi zēni bija pelnījuši būt finālā."

Taču nākamajā rītā Reiniks publiskoja jaunas pārdomas. ""Citi zēni" bija labākais PRIEKŠNESUMS pēdējo gadu laikā. Cepuri nost. Bet dziesma nav tā, kas ar pirmo reizi paņem. Vismaz mani, atceroties mūsu atlasi. Pieņemu, ka EU skatītājiem un žūrijai bija līdzīgas sajūtas. Bet tā ir vēsture, ejam tālāk." 

Foto: Grupa "Citi zēni" uzstājas Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmajā pusfinālā

Savukārt ilggadējais Eirovīzijas komentētājs Toms Grēviņš pauda uzskatu, ka "Citiem zēniem" jāmēģina startēt konkursā atkārtoti. "Nav variantu, būs jābrauc vēlreiz! Paldies, džeki, ka mums nav kauns!"

Arī latviešu izcelsmes brazīliete Laura Rizoto (Laura Rizzotto), kura 2018. gadā tika uzskatīta par Latvijas Eirovīzijas cerību un konkursā uzstājās ar dziesmu "Funny Girl", pauda pārsteigumu, ka "Citi zēni" nekvalificējās finālam. "Sūtu lielu mīlestību manai mīļajai Latvijas delegācijai un "Citiem zēniem", kuri sniedza fantastisku, priekpilnu un pacilājošu priekšnesumu," tā Laura.

Producents Juris Millers, kurš šobrīd atrodas Eirovīzijas dziesmu konkursa norises vietā Turīnā, Itālijā, iepriekš TVNET Grupas tiešsaistes žurnālam "Klik" atzina: "Uz divu gadu pelēcības un depresijas fona "Citi zēni” izcēlās ar pozitīvisma devu." Arī no Turīnas Millers ziņoja: "Lai arī "Citi Zēni" netika finālā, savu darbu viņi paveica godam."

Mūziķis Ralfs Eilands, kurš šogad Latviju vēlējās pārstāvēt ar apvienību "Mēs jūs mīlam", vietnē "Twitter" rakstīja: "Ok. Es tomēr pieslēdzos koleģiālai aizstāvībai. Finālā tika arī sliktāki priekšnesumi (tā reizēm notiek). "Citi Zēni" bija feini. Ja kāds grib viņiem pārmest, tad bring it on - jums sākumā jāiet caur mani!"

"Bļāviens, kā es lepojos ar mūsu džekiem!" rakstīja dziedātāja Ieva Sutugova. "Malači!" - tā grupas "Astro'n'out" soliste Māra Upmane-Holšteine. "Paldies, jūs uzspridzinājāt forši, lai vai kā!" - rakstīja TV personība Dagmāra Legante. Dziedātāja Rūta Dūduma-Ķirse bija neizpratnē par balsošanas rezultātiem. "Nesaprotu balsošanas rezultātus. Šis bija mega enerģiski, tīri, precīzi, jaudīgi, visa zāle dziedātāja līdzi..."

Savukārt vokālā pedagoģe Laura Raila aicināja atbalstīt puišus ar labiem vārdiem. "Nu, kā tā... Viņi izdarīja uz 100%, nu kas tas ir, Eiropa neko nesaprot! Dziesma super un priekšnesums super, mēs varam tikai lepoties, čaļi, tikai uz priekšu!"

Jau ziņots, ka, apkopojot žūrijas un skatītāju vērtējumu, finālam kvalificējās 10 valstis - Šveice, Armēnija, Islande, Lietuva, Portugāle, Norvēģija, Grieķija, Ukraina, Moldova, Nīderlande.

Aiz strīpas kopā ar Latviju palika Albānija, Slovēnija, Bulgārija, Dānija, Austrija un Horvātija. 

Pēc rezultātu paziņošanas grupa savā oficiālajā "Twitter" kontā pateicās visiem par atbalstu un atzina, ka izdarīja visu, ko varēja, savukārt 11. maija agrā rītā grupa publiskoja plašāku komentāru, kārtējo reizi uzsverot, ka viņu pusē kļūdu nebija un visu izšķīra gaume.

Atgādinām, ka grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad" 12. februārī tiešraidē kļuva par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova 2022" uzvarētājiem, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju 66. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā.

Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 12. maijā, fināls – 14. maijā.

Foto: Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu