Tiks sniegts negatīvs atzinums par Latvijas Krievu savienības iecerēto mītiņu Rātslaukumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Krievu savienības (LKS) līdzpriekšsēdētājs, Rīgas domes deputāts Miroslavs Mitrofanovs.
Latvijas Krievu savienības (LKS) līdzpriekšsēdētājs, Rīgas domes deputāts Miroslavs Mitrofanovs. Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts drošības dienests (VDD) Rīgas domei sniegs negatīvu atzinumu par Latvijas Krievu savienības (LKS) plānoto mītiņu piektdien, 13. maijā, Rātslaukumā, mikroblogošanas vietnē "Twitter" informē iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP).

LKS savā "Facebook" lapā paudusi nosodījumu 9. maijā pie pieminekļa Uzvaras parkā nolikto ziedu aizvākšanai ar traktoru un izmešanai nākamajā rītā. Lai protestētu "pret patvaļu, kas 9. un 10. maijā notika Rīgā", partija aicinājusi 13. maijā plkst.15 pulcēties uz mītiņu Rīgas Rātslaukumā.

Golubeva norādījusi, ka VDD priekšnieks Normunds Mežviets viņu informējis, ka sniegs Rīgas domei negatīvu atzinumu par potenciālo LKS pasākumu, tāpēc ministre aicinot Rīgas domes izpilddirektoru sekot kompetento iestāžu vērtējumam.

Jau ziņots, ka 9. maijā, neskatoties uz aicinājumiem nedoties pie pieminekļa, vairāki tūkstoši cilvēku, tostarp, Krievijas vēstniecības pārstāvji, dienas laikā novietoja ziedus pakājē. Otrdienas rītā pašvaldība atnestos ziedus aizvāca, tostarp, izmantojot traktoru.

Foto: Pulcēšanās Uzvaras parkā 9. maijā

Ziedu novākšana no pieminekļa pakājes izsauca asu reakciju sociālajos tīklos, turklāt bija gan šādas rīcības atbalstītāji, gan pretinieki. Tā rezultātā otrdienas vakarā pie pieminekļa atkal bija sapulcējušies vairāki simti cilvēku, tostarp tādi, kas slavināja Krievijas agresīvo rīcību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu