Portālā "Ziedot.lv" vāc līdzekļus okupantu pieminekļa nojaukšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Padomju piemineklis Pārdaugavā.
Padomju piemineklis Pārdaugavā. Foto: TVNET

Portālā "Ziedot.lv" sākta līdzekļu vākšana, lai nojauktu Pārdaugavā esošo "Okupācijas pieminekli". Līdz šim saziedots vairāk nekā 21 tūkstotis eiro, liecina portālā publicētā informācija.

Piesakot mērķi, kam nepieciešami ziedojumi, portālā norādīts, ka simboliem ir nozīme. Piemineklis Uzvaras laukumā ir simbols, kas pamatnācijai atgādina par represijām, zaudētām dzīvēm un valsts okupāciju, norādīts ziedojumu vākšanas pieteikumā.

"Mēs nedrīkstam noskatīties uz agresiju, mēs nevaram to pieļaut savās mājās, Latvijas galvaspilsētā.

Laikā, kad Ukraina cīnās par savas valsts neatkarību un atvaira brutālu Krievijas iebrukumu, nekādas provokācijas un naida kurināšana Latvijā nav pieņemama," norādīts aprakstā.

Portālā akcentēts, ka Latvijas tauta gadu desmitiem bijusi apspiesta. Laikā, kad tiek mēģināts uzbrukt tautu pašnoteikšanās tiesībām, vērtībām ir vislielākā nozīme. Senču pārdzīvotais smagajos okupācijas gados un vecāku atgūtā neatkarība nav aizmirsta, tā tiek godāta un cienīta, rakstīts pieteikumā.

"Latvijas tautai rūp brīva un demokrātiska valsts, tādēļ "Okupācijas piemineklim" nav vietas Latvijā.

Tas ir simbols okupācijai, pie kura pulcējas kara un vardarbības sludinātāji, un viņu okupāciju slavinošie saukļi un simboli aptraipa mūsu tautas vēsturi, cieņu un vērtības," norādīts aprakstā.

Iedzīvotāji ir aicināti ziedot "Okupācijas pieminekļa" nojaukšanai. Tiek solīts, ka saziedotie līdzekļi tiks izlietoti būvgružu izvešanai.

Portālā norādīts, ka iniciatīvas patrons ir "4. maija deklarācijas klubs", kurš iestājas par "okupācijas staba" nojaukšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu