Pēc ziedu novākšanas pie Uzvaras pieminekļa "Rīgas mežu" darbinieki saņem draudus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Konstantīns Čekušins/Facebook.com

Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas meži" darbinieki pēc ziedu novākšanas pie Uzvaras pieminekļa saņēmuši draudus ar viņiem fiziski izrēķināties, vēsta LTV Ziņu dienesta raidījums "Panorāma".

Kopš 10. maija draudi vērsti pret pašvaldības uzņēmumu "Rīgas meži", kura darbinieki, apsaimniekojot Uzvaras parka teritoriju, 10. maijā no rīta novāca saliktos ziedus.

Tiek vēstīts, ka draudi fiziski izrēķināties ar darbiniekiem tiek izteikti gan e-pastos, gan zvanot uz darbinieku tiešajiem tālruņa numuriem.

Pieaugošo draudu dēļ "Rīgas meži" trešdien, 11. maijā, noalgojuši papildu apsardzi. Gan uzņēmums, gan atsevišķi darbinieki vērsušies ar iesniegumiem Valsts policijā, informēja kapitāldaļu turētāja pārstāvis, Rīgas izpilddirektors Jānis Lange.

Lange par situāciju stāsta: "Gan mutiski tiek zvanīts un terorizēti darbinieki, gan rakstveidā šāda veida draudi nonāk mūsu darbiniekiem. Mums ir svarīga nulles tolerance, tādēļ aicinām vērsties tiesībsargājošajās institūcijās visos šajos gadījumos."

Valsts policija apstiprināja, ka iesniegums no "Rīgas mežiem" ir saņemts un sākta resoriskā pārbaude.

"Apollo" jau vēstīja, ka Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas meži" ziedus no pieminekļa pakājes Uzvaras parkā novāca tāpēc, ka pirmdien dienas laikā tie novītuši, bet naktī apsaluši.

"Rīgas mežos" skaidroja, ka teritorijas sakopšana Uzvaras parkā tika organizēta saskaņā ar Valsts policijas noteikto plānu "Par 2022. gada 8. un 9. maija pasākumu".

Tāpat saskaņā ar pašvaldība deleģējuma līgumu uzņēmumam ir jānodrošina operatīva dārzu un parku sakopšana, tādēļ "Rīgas meži" šorīt attiecīgajā teritorijā savāca ziedus, kā arī nodrošināja atkritumu savākšanu visā parka teritorijā, atbilstoši ikdienas darbiem.

Uzņēmumā pauž, ka iedzīvotāji ziedus nesa dažādos laikos. "Naktī bija salna. Arī mūsu deleģējuma līgumā minēts, ka teritorija jāsakopj operatīvi. Rīt no rīta vēlreiz veiksim teritorijas sakopšanas darbus. Karstā laikā ziedi novīta, pa nakti tie sasala," skaidro uzņēmumā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu