"Ja ne jūs, tad kurš?" Mariupoles aizstāvju komandieris lūdz palīdzību Īlonam Maskam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Īlons Masks
Īlons Masks Foto: Reuters/ScanPix

Viens no Mariupoles aizstāvju komandieriem uzrunājis pasaules bagātāko cilvēku Īlonu Masku un lūdzis palīdzēt Krievijas karaspēka ielenktajiem pilsētas aizstāvjiem.

Trīs mēnešus ilgušajā Krievijas karā pret Ukrainu stratēģiskā ostas pilsēta ir sagrauta, bet ukraiņi joprojām turpina pretoties metalurģijas uzņēmuma "Azovstaļ" teritorijā.

Ukrainas 36.atsevišķās jūras kājnieku brigādes komandieris Serhijs Volina paziņojis, ka izveidojis kontu vietnē "Twitter", lai caur to uzrunātu Masku.

"Cilvēki saka, ka esat no citas planētas, lai iemācītu cilvēkus ticēt neiespējamajam," Volina uzrunājis miljardieri, kurš gatavojas iegādāties vietni.

"Mūsu planētas ir līdzās viena otrai, jo es dzīvoju tur, kur ir gandrīz neiespējami izdzīvot. Palīdziet mums izkļūt no "Azovstaļ" uz kādu vidutāju valsti. Ja ne jūs, tad kurš?" retoriski vaicājis ukraiņu virsnieks.

Viņš aicinājis ikvienu pasaules iedzīvotāju palīdzēt šim vēstījumam sasniegt Masku.

Šonedēļ Ukrainas varasiestādes paziņoja, ka "Azovstaļ" teritorijā joprojām atrodas vairāk nekā 1000 karavīru, no kuriem daudzi ir ievainoti.

Ar ANO un Sarkanā Krusta palīdzību humānajā misijā no padomju laika rūpnīcas teritorijas bunkuriem un tuneļiem maija sākumā tika evakuētas sievietes, bērni un seniori.

"Twitter" ir paziņojis, ka vietnes lietotāju aktivitāte ir pieaugusi, jo daudzi tur meklē ziņas un pauž atbalstu Ukrainai.

Masks, kuram tviterī ir vairāk nekā 92 miljoni sekotāju, iepriekš izaicināja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu uz dueli par Ukrainu.

Aprīlī izveidotajam Volinas kontam ir vairāk nekā 8600 sekotāju un tā vienīgais ieraksts ir aicinājums Maskam. Ierakstu ar patīk atzīmējuši nekā 23 700 "Twitter" lietotāju un 12 300 cilvēki ar to dalījušies.

Pagājušajā mēnesī Dienvidāfrikā dzimušais elektromobiļu kompānijas "Tesla" dibinātājs atsaucās ukraiņu aicinājumam nodrošināt interneta pieejamību kara postītajā valstī. Masks Ukrainā aktivizējis satelīta platjoslas interneta "Starlink" pakalpojumu un nosūtījis valstij nepieciešamo aprīkojumu interneta sakaru nodrošināšanai.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu