Pirms termiņa no ieslodzījuma atbrīvots Krievijas bijušais ekonomikas attīstības ministrs Uļukajevs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pirms vairāk nekā četriem gadiem par kukuļņemšanu notiesātais bijušais Krievijas ekonomikas attīstības ministrs Aleksejs Uļukajevs pirms termiņa atbrīvots no ieslodzījuma.

Lai gan 2017. gada decembrī Uļukajevam piesprieda astoņus gadus stingrā režīma kolonijā, ceturtdien viņš atbrīvots.

Aprīļa beigās Tveras tiesa apmierināja bijušā ministra prasību par pirmstermiņa atbrīvošanu. Prokuratūra tiesas lēmumu nepārsūdzēja.

Ceturtdien Krievijas valsts televīzijas kanāli pārraidīja video, kurā redzams, kā Uļukajevs aizbrauc no kolonijas. Pie cietuma vārtiem sanākušajiem žurnālistiem viņš komentārus nesniedza.

Uļukajevs tika atzīts par vainīgu divu miljonu ASV dolāru liela kukuļa pieņemšanā no Krievijas lielākās naftas kompānijas "Rosņeftj" vadītāja Igora Sečina, kurš ir tuvs Krievijas prezidenta Vladimira Putina līdzgaitnieks.

Bijušais ekonomikas attīstības ministrs, kurš vienmēr noliedzis savu vainu izvirzītajās apsūdzībās, ir augstākā ranga amatpersona, kas Krievijā notiesāta 20 Putina valdīšanas gados.

2013. gadā par Krievijas ekonomikas attīstības ministru kļuvušo Uļukajevu 2016.gadā aizturēja "Rosņeftj" galvenajā birojā pēc tam, kad Sečins bija viņam iedevis somu ar diviem miljoniem ASV dolāru. Sečins pirms tam esot informējis varasiestādes par kukuļa pieprasījumu.

Sečins izmeklēšanā apgalvoja, ka ministrs pieprasījis kukuli apmaiņā pret atbalstu pretrunīgi vērtētajam darījumam, kurā "Rosņeftj" pārņēma citu valsts naftas uzņēmumu "Bašņeftj".

Bijušais ministrs apgalvoja, ka domājis, ka somā ir ekskluzīvi vīni, ar kuriem "Rosņeftj" vadītājs solījis atzīmēt darījumu.

Sečins tiesas procesā nepiedalījās, lai gan tika izsaukts kā liecinieks.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu