Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, NATO paziņo par "vēl nepieredzētu" situāciju savā gaisa telpā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AP/Scanpix

Reaģējot uz Krievijas agresiju pret Ukrainu, NATO paziņojusi par vēl nepieredzētu gaisa spēku izvietošanu alianses teritorijā, sociālajos tīklos ziņo NATO preses dienests.

"Lai atturētu no jebkādas iespējamas agresijas pret sabiedrotajiem, NATO izvieto vēl nepieredzētu "kopumu" ar iznīcinātāju, izlūkošanas un atbalsta lidmašīnām," tviterī raksta NATO preses dienesta pārstāvji.

Tāpat ierakstā norādīts, ka NATO austrumu flangā "jebkurā brīdī" vienlaicīgi var patrulēt līdz pat 30 sabiedroto lidmašīnas.

NATO preses dienests arī publicēja infografiku, kurā uzskaitīts, kuras valstis piedalās šajā procesā un kādas lidmašīnas ir katram NATO sabiedrotajam.

Patrulēšanā piedalās ASV, Apvienotās Karalistes, Vācijas, Itālijas, Francijas, Dānijas, Čehijas, Polijas, Rumānijas, Bulgārijas, Spānijas, Turcijas, Turcijas, Beļģijas, Slovākijas un Vācijas gaisa spēku lidmašīnas.

Jau ziņots, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā gan Somija, gan Zviedrija apsver pievienošanos NATO.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs jau paziņojis, ka NATO ātri uzņems Somiju un Zviedriju savās rindās, ja šīs valstis nolems pievienoties aliansei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu