Rīgas mikrorajonos izplatīti plakāti ar latviešiem aizvainojošu saukli. VDD veic informācijas izvērtēšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VDD. Ilustratīvs attēls.
VDD. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts drošības dienests (VDD) sācis izvērtēt informāciju par gadījumiem, kad Rīgas mikrorajonos izplatīti plakāti ar latviešiem aizvainojošu saukli.

LETA noskaidroja, ka uz plakātiem krievu valodā rakstīts: "Kauns Latvijas varai. 13.05.2022 pulcēšanās Rātslaukumā 15.00." Tāpat uz plakāta rakstīts pārveidots Čūsku salas aizstāvju teiciens Krievijas karakuģim, tikai kuģa vietā ir latviešu traktors.

"VDD ir informēts par minēto plakātu izplatīšanos gan Rīgas mikrorajonos, gan sociālās tīklošanās vietnēs. Pašlaik VDD veic informācijas izvērtēšanu saistībā ar šiem plakātiem, tādēļ no plašākiem komentāriem atturas," aģentūrai LETA norādīja dienestā.

Jau ziņots, ka Latvijas Krievu savienība (LKS) piektdien bija iecerējusi nesakcionētu mītiņu Rīgā, Rātslaukumā, taču dome to nesaskaņoja, tāpēc tagad LKS aicina cilvēkus nepulcēties uz mītiņu.

LKS savā "Facebook" lapā iepriekš paudusi nosodījumu 9.maijā pie pieminekļa Uzvaras parkā nolikto ziedu aizvākšanai ar traktoru un izmešanai nākamajā rītā. Lai protestētu "pret patvaļu, kas 9. un 10.maijā notika Rīgā", partija aicinājusi piektdien plkst.15 pulcēties uz mītiņu Rīgas Rātslaukumā.

Pašvaldība pasākumu nav saskaņojusi un arī Valsts drošības dienests sniedzis Rīgas domei negatīvu atzinumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu