"Agresija pret mūsu valsti turpinās!" "Ziedot.lv" atkārtoti piedzīvo kiberuzbrukumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Fonds "Ziedot.lv".
Fonds "Ziedot.lv". Foto: Una Kupruka/LETA

Portāls "Ziedot.lv" otro dienu pēc kārtas piedzīvo kiberuzbrukumus, liecina "Ziedot.lv" sniegtā informācija.

Piektdienas rītā "Ziedot.lv" ziņo, ka interneta vietnei noticis kiberuzbrukums.

"Agresija un provokācijas pret mūsu valsti turpinās. Šoreiz kibertelpā. Pašlaik risinām problēmu," skaidro vietnes pārstāvji.

Problēmas "Ziedot.lv" darbībā bijušas arī ceturtdien, un tās publiskajā telpā saistītas ar lielu ziedotāju aktivitāti iniciatīvā "Okupācijas pieminekļa" nojaukšanai vai kiberuzbrukumu. "Ziedot.lv" apstiprināja, ka noticis īslaicīgs kiberuzbrukums.

Jau ziņots, ka dienas laikā kopš iniciatīvas sākšanas vairāk nekā 10 000 personu "Okupācijas pieminekļa" nojaukšanai saziedojuši ap 157 000 eiro.

Ziedotāju skaits ceturtdienas vakarā pārsniedza 10 220, bet savāktā naudas summa ir virs 157 000 eiro.

"Ziedot.lv" pārstāve Ilze Ošāne norāda, ka aizvadīto dienu notikumi Rīgā, Uzvaras laukumā ir parādījuši, ka Latvijas sabiedrība nepieļauj agresiju, provokācijas un naida kurināšanu. Latvijas tautai rūp brīva un demokrātiska valsts, tādēļ "Okupācijas piemineklim" nav vietas Latvijā. Tas ir simbols okupācijai, pie kura pulcējas kara un vardarbības sludinātāji, un viņu okupāciju slavinošie saukļi un simboli aptraipa mūsu tautas vēsturi, cieņu un vērtības.

"Ziedot.lv" pauž pateicību "4. maija deklarācijas klubam" par atbalstu šai iniciatīvai. Katrs ziedotājs, atbalstot šo iniciatīvu, dod balsi par brīvību un neatkarību. Īsā laika periodā par pieminekļa nojaukšanu savu vārdu ir izteikuši vairāk nekā 6000 Latvijas iedzīvotāju.

Ošāne atzīmē, ka pieminekļa nojaukšana ir iespēja vienot sabiedrību. Arī krievvalodīgai sabiedrībai tā ir iespēja nostāties plecu pie pleca un atzīt, ka atbalsta neatkarīgu Latviju, izprot, ka "atbrīvotāji" Latviju atbrīvoja no neatkarības un okupēja. Tā ir iespēja visai sabiedrībai nostāties pret Krievijas iebrukumu brīvā un neatkarīgā Ukrainā.

Ziedot "Okupācijas pieminekļa" nojaukšanai iespējams portālā "Ziedot.lv", sekojot saitei "ziedot.lv/tautasgriba".

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu