Amatpersona: Lēmums par Krievijas kodolieroču izvietošanu Baltijas jūras reģionā vēl nav pieņemts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Vladimir Gappov/Shutterstock

Somijas un Zviedrijas pievienošanās NATO liktu Maskavai izvērtēt, kādi pasākumi būtu veicami valsts drošības stiprināšanai, tomēr pāragri runāt par kodolieroču izvietošanu Baltijas jūras reģionā, sestdien, 14. maijā, informēja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Aleksandrs Gruško.

Viņš norādījis, ka abu Ziemeļvalstu pievienošanās aliansei izsauks "stratēģiskas pārmaiņas", taču vēl esot pāragri runāt par Krievijas kodolieroču varbūtējo izvietošanu Baltijas jūras reģionā, vēsta aģentūra "Interfax".

Tikmēr bijušais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs, kurš tagad ieņem Drošības padomes vicepriekšsēža amatu, iepriekš izteicis draudus izvietot kodolieročus Kaļiņingradas apgabalā.

Krievijas atkārtotais iebrukums Ukrainā, licis Somijai mainīt līdzšinējo neitralitātes politiku, un ceturtdien Somijas augstākās amatpersonas publiski paziņoja par savu atbalstu dalībai NATO, un tuvāko dienu laikā līdzīgs paziņojums sagaidāms arī no Zviedrijas.

Gruško brīdinājis, ka gadījumā, ja NATO pārvietos savus kodolieročus tuvāk Krievijas robežai, Maskava uz to attiecīgi reaģēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu