FOTO Latviete Signe Zeikate kļuvusi par Kostarikas pirmo lēdiju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Par Kostarikas pirmo lēdiju kļuvusi latviete Signe Zeikate.
Par Kostarikas pirmo lēdiju kļuvusi latviete Signe Zeikate. Foto: EPA/Scanpix

Kostarikas galvaspilsētā Sanhosē 8. maijā zvērestu nodeva valsts jaunievēlētais prezidents Rodrigo Čavess. Latviete Signe Zeikate tagad kļuvusi par pirmo lēdiju, un svinīgajā ceremonijā piedalījās arī abu meitas Tatjana un Izabella.

Signe Zeikate svinīgajā zvēresta došanas ceremonijā valsts parlamentā bija tērpusies baltā vidēja garuma kleitā ar pieskaņotu, grezniem izšuvumiem rotātu mēteli, pie kuras piesprausta latviešu mākslinieka Māra Šustiņa veidota piespraude orhidejas formā.

Foto: Par Kostarikas pirmo lēdiju kļuvusi latviete Signe Zeikate

Mākslinieks savā sociālā tīkla "Facebook" profilā raksta: "Jūtos ikreiz pagodināts par man uzticēto darbu ar kuru vēlreiz varēju apliecināt savu meistarību un mīlestību pret rotu radīšanas procesu, kas ir mans darbs un sirdslieta vienlaicīgi.

Šoreiz manis darinātā piespraude aizceļoja tālu uz Centrālamerikas zaļāko un laimīgāko valsti - Kostarikas Republiku, valsts pirmajai lēdijai latvietei Signei Zeikates kundzei prezidenta inaugurācijas ceremonijai.

Vakar, 8. maijā, notika Kostarikas jaunievēlētā prezidenta Rodrigo Chaves Robles svinīgais inaugurācijas pasākums. Piespraude veidota stilizēta orhidejas zieda veidolā, kas ir Kostarikas nacionālais zieda simbols."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu