FOTO ⟩ "Mēs uzvarējām nevis sev, bet visiem ukraiņiem". Medija "Unian" saruna ar "Kalush Orchestra" solistu Oļegu Psjuku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

14. maijā notika vērienīgākā dziesmu konkursa "Eirovīzija 2022" fināls. Šogad Ukrainu pārstāvēja "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Stefania". "Eirovīzijas 2022" uzvarētājas grupas dziedātājs Oļegs Psjuks uzreiz pēc konkursa fināla sniedza interviju aģentūrai "Unian".

Pēc grandiozās uzvaras grupas solists Oļegs Psjuks pastāstīja, kā grupa tika sagaidīta Turīnā, kā eiropieši atbalsta Ukrainu tik grūtos laikos un kāpēc šī uzvara mums šodien ir tik svarīga.

Sagatavoties konkursam kara laikā ir bijis liels izaicinājums. Grupas solists uzsvēra, ka "dalība Eirovīzijā bija iespēja prezentēt mūsu kultūru starptautiskā līmenī un parādīt Ukrainas gara spēku. Jā, kara dēļ mums nebija daudz laika mēģinājumiem, mēs sanācām kopā tikai aprīlī, un mēs nolēmām, ka mums ir jābūt mūsu valsts balsij šajā konkursā."

Dziedātājs stāstīja, ka, ierodoties Turīnā, bija stipri izjūtams visas Eiropas atbalsts. "Katra mūsu grupas uzstāšanās ir pateicība visai Eiropai, kas palīdz mūsu Ukrainas tautai," teica Oļegs.

Runājot par ikdienu Eirovīzijā, Oļegs stāstija, ka grupa tikās ar daudziem dalībniekiem. "Ļoti lielu iespaidu uz mums atstāja tikšanās ar "The Rasmus" solistu Lauri Īlonenu. Acīmredzot visi ir dzirdējuši viņu dziesmas, un tagad mēs esam uz vienas skatuves ar viņiem," teica grupas solists.  

Lai arī morāli sagatavoties konkursam bija grūti, dziedātājs uzsvēra, ka "tagad Ukrainai vairāk nekā jebkad ir svarīga katra uzvara. Tas vēl vairāk uzlabos ukraiņu morāli, kas šobrīd ir tik ļoti nepieciešama." 

"Mēs uzvarējām nevis sev, bet visiem ukraiņiem," teica grupas solists.

Pēc Eirovīzijas grupas dalībnieki turpinās pildīt savu pienākumu - viņi atgriezīsies Ukrainā, lai cīnītos un aizstāvētu savu dzimteni.

Oļegs pastāstīja, ka "kara sākumā nodibinājis brīvprātīgo organizāciju "Tu esi tur, kur", lai palīdzētu aizbēgušajiem cilvēkiem atrast pajumti, pārvietoties un atrast medikamentus. Šobrīd organizācijai ir 35 aktīvi biedri vairākās Ukrainas pilsētās."

Pirmdien, 16. maijā, grupas solists Oļegs Psjuks svinēs savu 28. dzimšanas dienu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu