Krievija atļauj "Apple" pulksteņu, "Bentley" un "Xbox" importu caur trešajām valstīm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ella Shin/Shutterstock

Kopš kara sākuma Ukrainā Krievijas veikalu plauktos vairs nav importēto preču, jo uzņēmumi pārtraukuši darbību šajā valstī. Tagad Maskava atļauj importētājiem ievest "Apple" viedpulksteņus, "Lamborghini" mašīnas, "Sony PlayStation" un desmitiem citu importētu preču pret to ražotāju uzņēmumu gribu, vēsta "Wall Street Journal".

Krievija piektdien, 13. maijā, paziņoja, ka uz šīm precēm neattiecas preču zīmju likumi. Tas nozīmē, ka pārdevēji netiks sodīti par preču ievešanu, visdrīzāk caur trešajām valstīm.

Bagātīgie krievi, kuriem ir liegta pieeja daudziem ierastajiem produktiem, ir starp tiem, kas ir ieguvēji no Krievijas Rūpniecības un tirdzniecības ministrijas publicētā 25 lappušu garā atbrīvoto produktu saraksta. Sarakstā ir iekļauti tādi dārgi automobiļi kā "Bentley", "Ferrari", "Jaguar", "Maybach", "Mercedes-Benz" un "Rolls-Royce", kā arī tādas markas kā "Chevrolet" un "Honda".

Saskaņā ar sarakstu Krievijā var pārdot "Panasonic" televizorus, "Nintendo" un "Microsoft Xbox" spēļu konsoles, "Fender" ģitāras un "Carefee" sieviešu higiēnas produktus, nebaidoties no preču zīmju tiesību aktu sekām.

Saraksts būs izdevīgs arī uzņēmumiem, kuriem ir liegta piekļuve nepieciešamajām detaļām un produktiem. Starp produktiem, uz kuriem attiecas atbrīvojums, ir elektroniskās sastāvdaļas no tādiem ražotājiem kā "Cisco", "Intel", "Motorolla" un "Siemens". Sarakstā iekļautas arī tādas rūpniecības preču kategorijas kā papīrs, tekstilizstrādājumi, keramika, lokomotīves un kodolreaktori.

Marta beigās Krievijas valdība paziņoja, ka tā atļaus šādu importu, bet atstāja Rūpniecības un tirdzniecības ministrijas ziņā izstrādāt preču sarakstu, uz kurām neattiecas preču zīmju likumi.

Maskavas vēlme neievērot preču zīmju aizsardzību padziļinās tās izolāciju no pasaules ekonomikas, brīdināja preču zīmju advokāte Džūlija Toleka.

"Ja uzņēmumi ir izstājušies no Krievijas tikai uz laiku, cerot nākotnē atgriezties Krievijas tirgū, Krievijas pieļautais paralēlais imports, neveicina uzņēmumu vēlmi atgriezties Krievijas tirgū," viņa teica.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu