Ziemeļkorejas līderis Čenuns pandēmijas apkarošanā iesaista armiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: KCNA VIA KNS/SCANPIX

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns paudis nopēlumu savas valsts pandēmijas reaģēšanas pasākumiem un devis rīkojumu armijai sniegt palīdzību medikamentu izplatīšanas procesā, pirmdien vēsta oficiālie mediji.

Kopš valstī pirmo reizi tika paziņots par Covid-19 uzliesmojumu, no drudža, atbilstoši Phenjanas oficiālajai terminoloģijai, miruši vairāk nekā 50 cilvēki, bet vairāk nekā miljons saslimuši.

Kims "stingri kritizējis" veselības aprūpes amatpersonas par viņu nemākulīgajiem atbildes pasākumiem centienos apturēt epidēmiju. Konkrēti nav panākts tas, lai aptiekas būtu atvērtas visu diennakti un nodrošināta medikamentu izplatīšana.

Līderis devis rīkojumu armijai izvērst pasākumus, lai "nekavējoties stabilizētu medikamentu piegādes Phenjanā", kur pagājušajā nedēļā tika konstatēts Covid-19 vīrusa omikrona paveids. Tā bija pirmā reize, kad Ziemeļkoreja ziņojusi par Covid-19 gadījumiem.

Medikamentu pienācīgas izplatīšanas process cietis neveiksmi, "jo kabineta un par piegādēm atbildīgās sabiedrības veselības sektora amatpersonas nav atrotījušas piedurknes, nav pienācīgi atzinušas pašreizējos krīzi", oficiālā ziņu aģentūra KCNA citē Kima teikto.

KCNA vēstīja, ka līdz 15.maijam kopumā miruši 50 cilvēki, konstatēti 1 213 550 "drudža" gadījumi, bet vairāk nekā pusmiljons cilvēku saņem medicīnisko aprūpi.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu