"Attīstībai/Par!" ir virkne potenciālo iekšlietu ministra amata kandidātu, norāda Pabriks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks.
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks. Foto: Paula Čurkste/LETA

Apvienībai "Attīstībai/Par!" (AP) ir virkne potenciālo iekšlietu ministra amata kandidātu, norāda aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), piebilstot, ka kandidātam nevajadzētu nākt no aizsardzības resora

Ministrs informēja, ka viņa pārstāvētie politiskie spēki šovakar un tuvākajā laikā spriedīs par tālāko rīcību attiecībā uz iekšlietu ministra iespējamiem kandidātiem.

Pabriks apliecināja, ka no kvalitātes viedokļa šāda kandidāte varētu būt Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece (AP), taču viņš nedomāja, ka viņai vajadzētu būt šī amata kandidātei.

"Viņa nav tas, ko es ieteikšu, taču no kvalitātes viedokļa viņa noteikti varētu būt [iekšlietu ministre]. Mums ir virkne cilvēku, kuri varētu būt kandidāti, taču es nedomāju, ka tas būs kāds no aizsardzības resora," norādīja Pabriks.

Kā ziņots, iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) nolēmusi demisionēt. Pēc Golubevas demisijas iekšlietu ministra pienākumus Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) nolēmis uzticēt Pabrikam.

Politiķe šodien esot uzzinājusi, ka, nesagaidot Iekšlietu ministrijas analītisko ziņojumu par iekšlietu dienestu darbu 9. un 10. maijā, premjers ir pakļāvies Nacionālās apvienības (NA) spiedieniem un nav vairs gatavs atbalstīt viņas darbu. Šādos apstākļos viņa ir nolēmusi atgriezties kā deputāte Seimā.

NA Saeimas frakcija un valde pagājušajā nedēļā pieprasīja premjeram Krišjānim Kariņam (JV) atbrīvot no amata Golubevu saistībā ar situāciju 9. un 10. maijā pie padomju pieminekļa Pārdaugavā, kur cita starpā tika pieļauta Krievijas agresiju atbalstošu cilvēku pulcēšanās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu