Izstrādās likuma grozījumus, kas stingrāk kontrolēs nelegālu piekļuvi Latvijā neretranslētajām TV programmām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Gaurav Paswan/shutterstock

Šodien, 17. maijā, Saeimas Juridiskās komisijas sēdē deputāti lēma izskatīšanai Saeimā virzīt likuma grozījumu projektu, lai varētu stingrāk kontrolēt nelegālu piekļuvi televīzijas programmām, kas nav iekļautas Latvijā retranslējamo programmu sarakstā.

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja vietniece Aurēlija Ieva Druviete uzsvēra, ka nozīmīgākā padomes problēma šobrīd ir tīmekļa vietnes, kurās pārdod piekļuves kodus vai citus piekļuves līdzekļus programmām, kuras Latvijā netiek retranslētas.

Druviete atzīmēja, ka ir nepieciešams efektīvs veids, kā pret problēmu cīnīties, tāpēc Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā nepieciešami grozījumi, kas paredz speciālo aizliegumu programmām, kas nav iekļautas Latvijā retranslējamo programmu sarakstā. Tāpat ar likuma grozījumiem paredzēts noteikt īpašu kārtību, kādā policijas darbinieki ar saviem līdzekļiem varētu konstatēt, ka šīs programmas tiek uztvertas Latvijas teritorijā.

Deputāti nolēma Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma grozījumus virzīt izskatīšanai Saeimā pirmajā lasījumā.

Tāpat Juridiskās komisijas sēdē tika apspriesti grozījumi Elektronisko sakaru likumā, kas paredzētu piekļuves liegšanu tīmekļa vietnēm, kurās ir konstatēta piekļuves kodu pārdošana programmām, kas Latvijā netiek retranslētas.

Tomēr Saeimas Juridiskā biroja vecākais juridiskais padomnieks Gatis Melnūdris norādīja, ka nākamnedēļ Tautsaimniecības komisijas sēdē ir paredzēts izskatīt jauna Elektronisko sakaru likuma projektu, tāpēc veikt grozījumus likumā, kurš drīz tiks atcelts, nebūtu laba prakse. Melnūdris piedāvāja apspriest likuma grozījumu integrāciju jaunajā likumā Tautsaimniecības komisijas sēdē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu