Kārtējā traģēdija boksā - ringā dzīvību zaudējis līdz šim neuzvarēts vācu bokseris

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Aizvadītajā nedēļas nogalē boksa ringā izdzisa vēl neuzvarētā Turcijā dzimušā vācu boksera Musas Jamakas dzīvība, vēsta ārzemju mediji.

38 gadus vecais vācu bokseris sestdien, 14. maijā, aizvadīja savas profesionālās karjeras devīto cīņu, tiekoties ar Ugandas boksa veterānu Hamzu Vanderu.

Diemžēl šī cīņa Jamakas karjerā bija pēdējā, jo viņš, izejot uz trešo raundu, saļima ringa malā.

Bokserim nekavējoties steidzās palīgā mediķi, bet viņiem neizdevās cīkstoni glābt. Jamaka par mirušu tika pasludināts tuvējā slimnīcā. Tiek ziņots, ka boksera nāves cēlonis ir sirdslēkme.

Šis jau ir otrais nāves gadījums boksa ringā 2022. gadā. 9. janvārī no ringā gūtajiem savainojumiem komā ieslīga Armēnijā dzimušais krievu bokseris Arests Sahakjans. 10 dienas vēlāk cīkstonis tika pasludināts par mirušu.

Savukārt aizvadītā gada septembrī 18 gadu vecumā dzīvību pēc zaudējuma ar tehnisko nokautu zaudēja Dženete Cakariasa Capata. Boksere nekavējoties tika nogādāta slimnīcā, bet dažas dienas vēlāk viņas dzīvība izdzisa.

Diemžēl letāli cīņu iznākumi joprojām ir ievērojama daļa no boksa. Neskatoties uz gadu gaitā ieviestajiem drošības mēriem, kas konstanti tiek uzlaboti, pārāk bieži nākas dzirdēt par kāda boksera nāvi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu