Maskavas tiesa sāk izskatīt opozicionāra Navaļnija apelāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksejs Navaļnijs.
Aleksejs Navaļnijs. Foto: X00499/SCANPIX

Maskavas tiesa otrdien sāka izskatīt Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija apelācijas sūdzību par spriedumu, ar kuru viņam lietā, kas atbilstoši Navaļnija un viņa līdzgaitnieku vērtējumam bijusi politiski motivēta, piespriests deviņu gadu cietumsods.

Jau neilgi pēc sēdes sākuma tiesa lēma, ka lietas izskatīšana pēc Navaļnija lūguma tiek atlikta līdz 24.maijam.

Navaļnijs sēdē piedalījās videokonferences režīmā no Vladimiras apgabala cietuma. Opozicionārs lūdza tiesnesi pārcelt sēdi "tikai uz nedēļu".

Viņš norādīja, ka šajā laikā gribētu iepazīties ar sprieduma pasludināšanas audioierakstu un salīdzināt to ar dokumenta tekstu.

Turklāt Navaļnijs atgādināja, ka viņam gaidāma tikšanās ar ģimeni, kas noteikta 20.maijā.

"Ja jūs manu spriedumu apstiprināsiet, es tikšu pārcelts uz stingrā režīma koloniju un mani no šejienes aizvedīs," sacīja Navaļnijs.

Šādā gadījumā tikšanās paliks neizmantota.

Atbilstoši likumam ieslodzītajam reizi trīs mēnešos atļauta ilgāka tikšanās ar ģimeni.

Krievijas tiesa 22.martā Navaļniju notiesāja ar vēl deviņiem gadiem cietumā, atzīstot viņu par vainīgu apsūdzībās par krāpšanos un tiesneša apvainošanu.

Apsūdzības puse par krāpšanos uzskatīja ziedojumu vākšanu Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) kontā un Navaļnija līdzgaitnieku privātajos kontos.

Navaļnijs savu vainu neatzīst un apsūdzības uzskata par politiskām.

Pērnā gada februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu šķietamu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā pēc noindēšanas mēģinājuma ar ķīmisko ieroci "Novičok".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu