Kariņš ir pārliecināts par dienestu spēju nodrošināt kārtību 20. maija gājienā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Neskatoties uz to, ka pašlaik iekšlietu ministra vieta ir vakanta, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir pārliecināts par dienestu spēju nodrošināt kārtību un drošību piektdien gaidāmajā gājienā uz Pārdaugavu.

Viņš trešdienas rītā TV3 raidījumā "900 sekundes" uzsvēra, ka pašlaik iekšlietu ministra pienākumus pilda aizsardzības ministrs Artis Parbriks (AP). "Politiskā vadība ministrijā jebkurā gadījumā ir, valdība jebkurā gadījumā ir, un mums ir ļoti kompetenti dienesti," sacīja valdības vadītājs.

Pēc viņa paustā, gan policija, gan Valsts drošības dienests ļoti labi strādā, tāpēc nav šaubu, ka viss būs kārtībā.

Savukārt sabiedrību Kariņš aicina "uz mierīgu pārliecību". "Virzīsimies uz priekšu soli pa solim, mierīgi, bez asumiem. Mēs savu panāksim," pārliecināts politiķis.

Jau ziņots, ka piektdien plānotajā gājienā, pieprasot nekavējošu Uzvaras parkā esošā padomju pieminekļa nojaukšanu, varētu piedalīties aptuveni 5000 cilvēku, norādīts pasākuma pieteikumā pašvaldībai.

Kā ziņoja Rīgas dome, gājiens pieteiks no plkst. 18 līdz plkst. 20.30. Tas sāksies pie Brīvības pieminekļa, virzīsies pa Kaļķu ielu cauri Vecrīgai, tad pāri Akmens tiltam uz Pārdaugavu un noslēgsies pie pieminekļa padomju armijas karavīriem.

Oficiālais pasākuma mērķis ir norādīts gājiens "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma" - prasība aizvākt visus padomju ideoloģiskos pieminekļus un citus priekšmetus.

Par gājiena rīkošanu mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņoja mūziķis Ralfs Eilands. Viņš gan nav oficiālais pasākuma pieteicējs pašvaldībā. Gājienu pieteikusi cita privātpersona.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu