Karaliene sagādā negaidītu pārsteigumu un ierodas jaunās metro līnijas "Elizabete" atklāšanas pasākumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/SIPA/AFP/Scanpix

Lielbritānijas karaliene Elizabete II (96) negaidīti piebiedrojusies dēlam, princim Edvardam metro izbraucienā, kas veltīts jaunās metro līnijas "Elizabete" atklāšanai. 

Karaliene, tērpusies koši dzeltenā kostīmā un tam pieskaņotā platmalē, ieradās Padingtonas stacijā, kur notika jaunās metro līnijas atklāšana par godu Viņas Augstības 70 gadu valdīšanai. Metro līnija sāks darboties 24. maijā un apvienos 40 metro stacijas.

Lai gan karalienei līdzi bija spieķis, viņa izskatījās pie labas veselības, par ko liecināja viņas smaids un ieinteresētība pasākumā. Karaliene izmēģināja arī Londonā populāro Oyster karti, ar kuru norēķinājās par braucienu metro.

"Mēs visi esam ļoti aizkustināti un pateicīgi Viņas Majestātei par to, ka viņa šodien ieradās, lai atklātu Elizabetes metro līniju," BBC sacīja premjerministrs Boriss Džonsons. "Bija fantastiski viņu redzēt klātienē."

Elizabetes līniju bija paredzēts atvērt jau 2018. gadā, taču to aizkavēja problēmas ar "drošības testēšanas un signalizācijas sistēmām", ziņo Reuters.

Karalienes pastāvīgo pārvietošanās problēmu dēļ nebija cerības, ka viņa piedalīsies atklāšanā, un viņas dēls princis Edvards bija gatavs iesaistīties savas mātes vārdā. Tomēr pēdējā brīdī  "organizatori tika informēti par iespēju, ka viņa varētu ierasties," sacīja Bekingemas pils.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu