FOTO un VIDEO ⟩ Ukrainas nacionālais varonis Patrons un Zelenskis sveic Izšūto kreklu dienā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: @PatronDsns/Twitter

Maija trešajā ceturtdienā Ukrainā tradicionāli svin Izšūto kreklu dienu jeb Višivanku. Šajos svētkos sveicienus nodevis gan Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, gan par interneta slavenību kļuvušais dienesta suns Patrons.

"Šis nav tikai svētku krekls. Ikvienā izšūtā kreklā ir ir kāds svarīgs vēstījums, kuru nevar izlasīt, bet, kad ieskatīsies, viss kļūs skaidrs. Mans stāsts ir par mieru un drosmi," mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda dienesta suns Patrons, kas kļuvis par interneta slavenību.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, tērpts tumši zaļā kreklā, sveicienus nodeva no biroja. Viņa kreklā ietverts ozola simbols, kas apzīmē spēku, vīrišķību un neatlaidību. 

Patrons Černihivas apgabalā kopš Krievijas iebrukuma sākuma ir atradis jau vairāk nekā 200 sprādzienbīstamus priekšmetus. Astainis cieši sadarbojas ar Ukrainas sapieriem, lai padarītu Ukrainas pilsētas atkal drošas.

Britu raidorganizācija BBC ziņo, ka Patrons ir dzimis 2019. gadā, un šogad Džeka Rasela terjera škirnes astainis svinēs savu trešo dzimšanas dienu. Viņa īpašnieks ir Mihailo Iļjevs.

Suņuks kļuvis par vienu no ukraiņu varoņiem un patriotisma centru. Viņš ir regulārs dalībnieks Ukrainas valsts iestāžu videomateriālos, kuri publicēti sociālajos tīklos.

Svētdien, 8. maijā, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svinīgā ceremonijā apbalvoja valsts slavenāko dienesta suni par viņa centību un darbu, meklējot sprādzienbīstamus priekšmetus.

Tiekoties ar Kanādas premjerministru Džastinu Trudo, Volodmirs Zelenskis Patronam un viņa saimniekam Mihailo Iļjevam pasniedza valsts apbalvojumu.

Čerņihivas atmīnēšanas komanda savā darbā izmantojusi tehnoloģijas no Kanādas.

"Es vēlos apbalvot tos Ukrainas varoņus, kas mūsu zemi jau atbrīvojuši no sprādzienbīstamajiem priekšmetiem. Un kopā ar mūsu varoņiem ir arī mazs un brīnišķīgs sapieris Patrons, kurš ne tikai neitralizē sprādzienbīstamos priekšmetus, bet arī māca mūsu bērniem drošības pasākumus bīstamajās vietās," Zelenskis sacīja svinīgajā ceremonijā.

Lai ļaudis no visas pasaules varētu sekot līdzi iemīļotā suņuka gaitām un viņa palīdzībai Ukrainas ārkārtas situāciju dienestam, sociālo tīklu vietnē "Instagram" Patronam izveidots savs profils, kurā sunim seko vairāk nekā 240 tūkstoši cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu