Latvijas hokeja izlasei svarīgs mačs pret pārsteidzošo Austriju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pasaules čempionāta spēle hokejā starp Latvijas un Čehijas valstsvienībām ''Nokia'' arēnā Tampērē.
Pasaules čempionāta spēle hokejā starp Latvijas un Čehijas valstsvienībām ''Nokia'' arēnā Tampērē. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlase aizvadīs otro maču divās dienās, pasaules čempionāta B apakšgrupas mačā tiekoties ar Austrijas valstsvienību.

B apakšgrupas mačs "Nokia Arena" Tamperē sāksies plkst.20.20, tiešraidē to pārraidot Latvijas Televīzijas 7.kanālam (LTV7).

Pirms tam pkst.16.20 šajā pašā arēnā tiksies Lielbritānija un Somija. Spēli tiešraidē pārraidīs kanāls "360TV hokejs".

B apakšgrupā līdere pēc četrām kārtām ar 11 punktiem ir Zviedrija, kurai ar desmit punktiem seko Somija, bet tālāk ar astoņiem punktiem ir ASV un septiņiem - Čehija. Ar pieciem punktiem seko Norvēģija, pa trim punktiem ir Latvijai un Austrijai, kamēr Lielbritānija tikusi pie punkta.

A apakšgrupā Helsinkos plkst.16.20 būs Itālijas un Vācijas pretstāve, bet četras stundas vēlāk laukumā dosies Slovākija un Kazahstāna. Pirmā spēle būs vērojama kanālos "360TV" un 8TV, bet otrā - "360TV hokejs".

Helsinku grupā pa 12 punktiem četrās spēlēs ir Kanādai un Šveicei, Deviņus punktus sakrājusi Vācija, sešus - Dānija. Francijai ir pieci punkti, Slovākija guvusi trīs punktus, Itālijai ir viens punkts, bet Kazahstāna pagaidām ir bešā.

Pasaules čempionāta ievadā latvieši saskārās ar problēmām metienu realizācijā un ar 1:4 zaudēja ASV, turpinājumā strīdīgs un lieks noraidījums maksāja zaudējumu 1:2 Somijai. Pirmdien ar 3:2 smagā cīņā tika pārspēta Norvēģija, bet ceturtdien pirmajā periodā piedzīvotā sagrāve noveda pie zaudējuma ar 1:5 pret Čehiju.

Austrijas hokejisti meistarsacīkšu sākumā ar 1:3 zaudēja Zviedrijai, pagarinājumā ar 2:3 - ASV, pēcspēles metienos ar 2:1 pieveica Čehiju un ar 3:5 zaudēja Norvēģijai.

Latvijas izlase ceturtdien vēl nebija pieteikusi spēlēm uzbrucēju Klāvu Veinbergu, kurš šosezon "Zemgale"/LLU sastāvā kļuva par Latvijas čempionu.

Austrijas vīriešu hokeja izlasei Somijā nākas iztikt bez vienīgā šīs valsts pārstāvja Nacionālajā hokeja līgā (NHL) - Dalasas "Stars" uzbrucēja Mihaela Rafla.

Svētdien Latvija pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs otrdien ar maču pret Zviedriju.

Pēc neatkarības atjaunošanas Latvija ar Austriju tikusies 21 reizi, uzvarot 17 no tiem. Pēdējā savstarpējā spēle notika 2019.gada pasaules čempionātā Slovākijā, kur ar 5:2 uzvarēja Latvija, Rūdolfam Balceram piedaloties četru no pieciem vārtiem gūšanā (1+3).

Latvijas izlases kapteinis čempionātā ir Rodrigo Ābols, bet viņam asistē Rūdolfs Balcers un Artūrs Kulda.

Vislielākā pasaules čempionātu pieredze ir aizsargam Kristapam Sotniekam, kurš spēlē savās 13.meistarsacīkstēs. Uzbrucējiem Ronaldam Ķēniņam un Robertam Bukartam, kā arī aizsargam Artūram Kuldam šis ir attiecīgi devītais, astotais un septītais čempionāts. Deviņi hokejisti nav spēlējuši nevienā pieaugušo čempionātā.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) atstādināja no IIHF rīkotajām sacensībām visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un klubus. Krievijas un Baltkrievijas vietā spēlēs Francija un Austrija, kuras bija rangā visaugstāk esošās izlases no valstīm, kam nebija paredzēts spēlēt augstākajā divīzijā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas atšķirībā no pagājušā gada pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Slovēnija un Ungārija.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies līdz 29.maijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu